donderdag 19 juni 2014

Huisbaas vervolgd wegens 'bedreiging'

Het OM in Maastricht gaat de van vastgoedfraude verdachte huisjesmelker Joep J. uit Kerkrade vervolgen voor het bedreigen van een officier van justitie.

Dat bevestigt zijn advocaat Jan Hein Kuijpers tegenover De Telegraaf. De bedreiging blijkt al in februari vorig jaar te hebben plaatsgevonden op het politiebureau van Kerkrade. Joep J. zou toen tegen opsporingsambtenaren hebben geroepen dat justitie en politie criminele organisaties zijn. Ook staat in politiestukken dat de vastgoedbaas gezegd zou hebben dat hij het niet snapte hoe de betrokken zaaksofficier in het megafraudeonderzoek Landlord een huis met een waarde van 467.000 euro kan betalen. Betreffende officier van justitie blijkt nu van dit alles aangifte te hebben gedaan.

Strafpleiter Jan Hein Kuijpers zegt onlangs op de hoogte te zijn gebracht over de vervolging van zijn cliënt J. "Ik heb een tien pagina's tellend proces-verbaal binnengekregen. Mijn cliënt is inmiddels gehoord over deze kwestie en is daar verbolgen over. Ik verwacht dat deze zaak binnen afzienbare tijd op zitting zal komen ", aldus Kuijpers.

Kuijpers ging ook in op het feit dat Joep J. een pand in de binnenstad van Kerkrade ter beschikking stelt aan de Hells Angels, die in de Limburgse grensplaats een clubhuis willen vestigen. ,,Qua beeldvorming passen de Hells Angels en meneer J. wel bij elkaar, maar het is civiel-rechterlijk gezien niet verboden om iemand een pand te verhuren of verkopen. Mijn cliënt zal immers, zeker in deze crisistijd, ook zijn centen moeten verdienen."

Het is te hopen dat de OvJ meer heeft dan alleen maar de genoemde uitlatingen van Joep J., daar deze zeker niet als bedreiging kunnen gelden, hoogstens als laster, maar zelfs dat is zeer dun

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis 11 jaar in hoger beroep doodslag

Elsa Tisseur1Tegen Mario van E. (54) uit Veghel is in hoger beroep elf jaar celstraf geëist voor de doodslag op zijn ex-vriendin Elsa Tisseur (35) (foto) in 2010.

Van E. ging in beroep nadat de rechtbank hem vorig jaar veroordeelde tot een celstraf van twaalf jaar.

Het lichaam van Elsa werd in december 2010 gevonden in een bos bij het Brabantse Wijbosch, nadat Van E. de vrouw drie maanden daarvoor als vermist had opgegeven.

De doodsoorzaak blijft onduidelijk. Mogelijk werd Elsa levend begraven.

06 Apr 2012
Het is niet meer zo zeker dat Elsa Tisseur (35) (foto) uit Veghel die 13 december 2010 dood werd gevonden in Wijbosch (Noord-Brabant), levend is begraven. Forensisch patholoog Frank van der Goot, van het Centrum voor ...
13 Dec 2010
De gevonden vrouw is de sinds 9 september vermiste Elsa Tisseur. Volgens de politie was het moeilijk om de vrouw te identificeren door 'de omstandigheden waaronder ze was aangetroffen'. Wel was al snel duidelijk dat de ...
14 Jun 2011
(51) uit Uden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Elsa Tisseur (35) uit Veghel op 13 december vorig jaar. Een voorbijganger vond het stoffelijk overschot van Elsa in een bosperceel in Wijbosch.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Spoor van in Spanje verdwenen Nederlander gevonden


​De Spaanse politie heeft de auto van de sinds 19 januari 2010 vermiste Nederlander Martin Verfondern (52) (foto) gevonden. Het is het eerste spoor in de vermissingszaak.

De wagen werd vanuit een helikopter van de Guardia Civil teruggevonden in een bos in de gemeente A Veiga, in de provincie Galicië. Dat gebied is zeer moeilijk begaanbaar en er komen nooit jagers.

De politie ontdekte de deels verbrande auto, zonder nummerplaten, per toeval bij controles op bosbranden. Momenteel wordt de omgeving uitgekamd en wordt er gezocht naar sporen en DNA.

Martin Verfondern had een biologische boerderij in Santoalla, in Galicië. Zijn vrouw Margo Pool is vanaf het begin af aan uitgegaan van een misdrijf, omdat Verfondern ruzie had met zijn buren over grond.

Eind november 2014 worden er twee broers gearresteerd op verdenking van de moord.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook