dinsdag 2 november 2010

Uitspraak: vrijspraak na anale verkrachting

Een man (26) uit Delft is vandaag door de rechtbank in Alkmaar vrijgesproken van anale verkrachting en mishandeling van een medegedetineerde (41). De twee zaten in de halfopen gevangenis Westlinge in Heerhugowaard, toen de Delftenaar in september vorig jaar de medegedetineerde zou hebben verkracht. Het Openbaar Ministerie (OM) had tegen de man 20 maanden cel geëist.

Volgens de rechtbank heeft de Delftenaar weliswaar erkend anale seks te hebben gehad met zijn medegevangene, maar is niet uit te sluiten dat dit zoals hij zelf zegt vrijwillig is gebeurd. De rechtbank zegt zich behalve op de verklaringen van de Delftenaar te baseren op de aangifte van het vermeende slachtoffer, die “niet eenduidig was voor zover het de dwang betreft”.

De officier van justitie vroeg twee weken geleden al vrijspraak op het punt van de mishandeling. Zij vond dat was aangetoond dat de medegedetineerde in de gevangenis was geslagen, dat de vorm van een hakenkruis in zijn borsthaar was geschoren en dat hem brandwonden waren toegebracht, maar zei dat niet viel te bewijzen dat de Delftenaar hiervoor verantwoordelijk was.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook