dinsdag 9 maart 2010

Vijf jaar cel voor moord Roosendaal

De Belg Abdelhafid K. (34) is door de rechtbank in Breda vandaag veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor betrokkenheid bij de dood van Miloud Benjilali (35) uit Roosendaal die op 12 september 2007 werd neergeschoten in een woning boven café La Montagne Verte aan de Stationsstraat.

K. en medeverdachte Mohammed El K. (eveneens uit Antwerpen) zouden in opdracht van een coffeeshophouder vijftig kilo hasj stelen die in het pand zou liggen. Ze hadden daarbij niet op de aanwezigheid van een bewoner gerekend. El K. heeft altijd beweerd dat hij het slachtoffer in een worsteling per ongeluk dodelijk heeft geraakt.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden tien jaar cel. Mededader El K. is reeds veroordeeld tot veertien jaar cel voor zijn aandeel in deze zaak. (Eis 18 jaar.) Abdelhafid staat nu pas voor de rechter omdat hij eerst nog een straf in België moest uitzitten.

De rechtbank houdt K. niet in dezelfde mate verantwoordelijk voor de dood van het slachtoffer als zijn medeverdachte. Mede daarom legde ze een lagere straf op dan geëist. Abdelhafid K. is schuldig bevonden aan een gewelddadige poging tot beroving met dodelijke afloop.

De coffeeshophouder die de opdracht gaf moet nog voor de rechtbank verschijnen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

DJ Funky Flo naar Pieter Baan Centrum

'Funky Flo' met willige fan
Florian Koorndijk, ook bekend als D.J. Funky Flo, zal in het Pieter Baan Centrum worden onderzocht. Koorndijk wordt verdacht van aanranding en verkrachting en weigerde zich eerder te onderzoeken door een psycholoog of psychiater.

De rechter in Amsterdam besloot vandaag dat K. zich moet melden in het PBC. In oktober vorig jaar kreeg de artiest de opdracht zich te laten onderzoeken door professionals. Als hij dat niet zou doen dan zou hij zich moeten laten onderzoeken in het PBC. Florian K. heeft zich echter niet gemeld bij een psycholoog of psychiater, waardoor de rechter vandaag tot dit oordeel kwam.

In totaal kwamen er elf aangiftes binnen tegen de deejay uit Aalsmeer. Justitie behandelt er vijf. Koorndijk zou zijn slachtoffers in het uitgaansleven hebben ontmoet en ze hebben opgewacht bij hun woning. Funky Flo werd in 2007 al eens ’s nachts aangehouden omdat hij een vrouw achtervolgde op het Rembrandtplein in Amsterdam. Vervolgens werd hij vorig jaar wederom in de boeien geslagen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Toch onderzoek naar misbruik in schooltaxi

Er is door het politiekorps Gelderland-Zuid  alsnog een onderzoek gestart naar seksueel misbruik van de autistische Sharon (11, destijds 10) uit Opheusden door een taxichauffeur, die haar dagelijks naar en van school reed. Aanvankelijk seponeerde justitie de zaak omdat het IQ van het slachtoffertje te laag zou zijn.

Moeder MariëtteWagensveld  trof haar dochtertje zoenend met de chauffeur in de schooltaxi aan en Sharon vertoonde volgens haar kinderarts in diezelfde periode afwijkend seksueel gedrag. De taxichauffeur gaf haar oorbelletjes cadeau en leverde zelfs commentaar op haar beginnende borstontwikkeling. Mariëtte eiste en kreeg een andere chauffeur, die nog geen half uur over het naar huis brengen van haar dochter deed, terwijl dat in de eerdere situatie soms een uur kostte.

De politie deed echter niets met de aangifte van de moeder. Haar dochter zou namelijk een te laag IQ hebben om haar te kunnen verhoren over de vermeende seksuele handelingen die de taxichauffeur bij haar zou hebben verricht. “Kinderen met een IQ onder de zestig verhoren wij niet. Wellicht openen we later alsnog een onderzoek, zodra er meer aangiftes volgen. Daar lees je wel eens over in de krant.” zei de politie tegen de moeder van Sharon. Daarmee geeft politie/justitie eigenlijk te kennen dat je niet vervolgd kan worden als je een verstandelijk gehandicapte aanrand/verkracht.

Pas na berichtgeving in De Telegraaf, Kamervragen aan minister Hirsch Ballin (Justitie) en bemoeienis van het televisieprogramma TROS RegelRecht, besloot justitie onlangs alsnog een onderzoek te openen.

Update 30 september 2010: De chauffeur is als gevolg van het heropende onderzoek gearresteerd

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook