dinsdag 9 maart 2010

Toch onderzoek naar misbruik in schooltaxi

Er is door het politiekorps Gelderland-Zuid  alsnog een onderzoek gestart naar seksueel misbruik van de autistische Sharon (11, destijds 10) uit Opheusden door een taxichauffeur, die haar dagelijks naar en van school reed. Aanvankelijk seponeerde justitie de zaak omdat het IQ van het slachtoffertje te laag zou zijn.

Moeder MariëtteWagensveld  trof haar dochtertje zoenend met de chauffeur in de schooltaxi aan en Sharon vertoonde volgens haar kinderarts in diezelfde periode afwijkend seksueel gedrag. De taxichauffeur gaf haar oorbelletjes cadeau en leverde zelfs commentaar op haar beginnende borstontwikkeling. Mariëtte eiste en kreeg een andere chauffeur, die nog geen half uur over het naar huis brengen van haar dochter deed, terwijl dat in de eerdere situatie soms een uur kostte.

De politie deed echter niets met de aangifte van de moeder. Haar dochter zou namelijk een te laag IQ hebben om haar te kunnen verhoren over de vermeende seksuele handelingen die de taxichauffeur bij haar zou hebben verricht. “Kinderen met een IQ onder de zestig verhoren wij niet. Wellicht openen we later alsnog een onderzoek, zodra er meer aangiftes volgen. Daar lees je wel eens over in de krant.” zei de politie tegen de moeder van Sharon. Daarmee geeft politie/justitie eigenlijk te kennen dat je niet vervolgd kan worden als je een verstandelijk gehandicapte aanrand/verkracht.

Pas na berichtgeving in De Telegraaf, Kamervragen aan minister Hirsch Ballin (Justitie) en bemoeienis van het televisieprogramma TROS RegelRecht, besloot justitie onlangs alsnog een onderzoek te openen.

Update 30 september 2010: De chauffeur is als gevolg van het heropende onderzoek gearresteerd

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook