dinsdag 9 maart 2010

Vijf jaar cel voor moord Roosendaal

De Belg Abdelhafid K. (34) is door de rechtbank in Breda vandaag veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor betrokkenheid bij de dood van Miloud Benjilali (35) uit Roosendaal die op 12 september 2007 werd neergeschoten in een woning boven café La Montagne Verte aan de Stationsstraat.

K. en medeverdachte Mohammed El K. (eveneens uit Antwerpen) zouden in opdracht van een coffeeshophouder vijftig kilo hasj stelen die in het pand zou liggen. Ze hadden daarbij niet op de aanwezigheid van een bewoner gerekend. El K. heeft altijd beweerd dat hij het slachtoffer in een worsteling per ongeluk dodelijk heeft geraakt.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden tien jaar cel. Mededader El K. is reeds veroordeeld tot veertien jaar cel voor zijn aandeel in deze zaak. (Eis 18 jaar.) Abdelhafid staat nu pas voor de rechter omdat hij eerst nog een straf in België moest uitzitten.

De rechtbank houdt K. niet in dezelfde mate verantwoordelijk voor de dood van het slachtoffer als zijn medeverdachte. Mede daarom legde ze een lagere straf op dan geëist. Abdelhafid K. is schuldig bevonden aan een gewelddadige poging tot beroving met dodelijke afloop.

De coffeeshophouder die de opdracht gaf moet nog voor de rechtbank verschijnen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook