woensdag 21 maart 2007

Onderzoek naar dood van echtpaar in Nuenen afgerond

Politie en justitie hebben het onderzoek naar de dood van de twee bewoners van een woning aan de Laan van Nuenhem afgerond. De stoffelijke overschotten van de 59-jarige man en de 55-jarige vrouw werden woensdagochtend 21 maart in het huis aangetroffen. Uit onderzoek is inmiddels vast komen staan dat de man zijn echtgenote om het leven heeft gebracht en vervolgens de hand aan zichzelf heeft geslagen. Dat is gebleken uit tactisch en technisch onderzoek. Politie en justitie doen geen mededelingen over wat er zich in de woning heeft afgespeeld.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Extra veiligheidsmaatregelen gerechtshof Den Bosch

Het gerechtshof in Den Bosch is vanmorgen extra beveiligd. Aanleiding is de uitspraak in de rechtszaak over en vermoorde coffeeshophouder uit Eindhoven. Dat vertelde een woordvoerster van het hof woensdag.

Familieleden en vrienden van de verdachte en van het slachtoffer in de moordzaak uit 2004 raakten twee weken geleden slaags op het plein voor het gerechtsgebouw in Den Bosch. Tientallen politieagenten, beveiligers en bodes hadden de grootste moeite de vechtenden te scheiden.

De Eindhovense families staan elkaar naar het leven sinds de aanhouding van verdachte M.G. in 2005 voor de moord. Dat leidde in Eindhoven sindsdien tot spanningen, bedreigingen en vechtpartijen.

Het hof wordt bewaakt door extra veiligheidspersoneel. Over andere maatregelen deed de woordvoerster om veiligheidsredenen geen mededelingen.

Sabo Yesilyurt werd in november 2004 's nachts doodgeschoten. Enkele maanden later werd een 25-jarige verdachte aangehouden. Sindsdien hebben de betrokken Eindhovense families al vaker ruzie gehad. De schutter werd door de rechtbank veroordeeld tot 14 jaar cel, maar ging in hoger beroep.

M.G. (25) werd vandaag vrijgesproken

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook