zondag 5 december 2010

Dode man gevonden in bos Ede

Een jachtopziener heeft vandaag rond het middaguur het lijk van een man aangetroffen in het bos aan de Koeweg in Ede.

Het gaat mogelijk om een Matthijs Engelhart (22) uit Brummen die sinds zaterdagavond wordt vermist. Hij verbleef op een kampeerboerderij De Boomstronk (foto) bij Otterlo in de buurt van waar het lijk gevonden werd. Die man was tijdens een sinterklaasviering geworden en zei naar bed te gaan.

Ook zaterdag bleef hij in bed. 's Avonds was hij plotseling verdwenen. Er volgde een intensieve zoektocht met politiehonden en jachtopzichters. Een van hen vond het lijk aan de Koeweg.

Vanwege de omstandigheden waaronder het lijk is gevonden gaat de politie voorlopig uit van een misdrijf.

Update 6 december 2010: Het betreft inderdaad  Matthijs Engelhart. De politie gaat echter niet meer volledig uit van een misdrijf maar houdt rekening met een noodlottig ongeval.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man dood gevonden in auto in Rotterdam

Onder de Van Brienenoordbrug in Rotterdam is een vermoorde man in een auto aangetroffen.

Voorbijgangers zagen de man zondagmiddag dood achter het stuur zitten van een zwarte Mercedes cabrio en waarschuwden de politie.

De man blijkt doodgeschoten.

De man blijkt Cuma Pinar (42). Op zaterdag 4 december 2010 leende hij de auto van een vriend, en zou deze dezelfde avond terugbrengen. Hij keert echter nooit terug.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Het Parnassia mysterie

  • Fotiena Verhagen-Toet (59)
  • Maya de Vries (60)
  • Mark de Vries (32)
  • Lientje Mastrigt (70)
  • Vrouw (78)
2 nov 2007
6 dec 2007
6 dec 2007
18 april 2008
5 april 2010
Vanavond bij Peter de Vries een aflevering over het Parnassia Mysterie. Gaat het hier om ongelukken, zelfmoorden, of een seriemoordenaar?

Hoewel Peter de Vries nog uitgaat van 4 doden, zijn er inmiddels al 5 doden te betreuren die allemaal in of bij het water bij de psychiatrische inrichting Parnassia in Den Haag-Loosduinen gevonden zijn gevonden zijn en een link hadden met Parnassia.

De zaak begint wanneer op 6 december 2007 op het terrein van Parnassia Mark de Vries (32) en zijn moeder Maya de Vries (60) dood in een slootje worden gevonden. De politie gaat er eerst vanuit dat Mark zijn moeder heeft omgebracht en vervolgens zelfmoord heeft gepleegd. Uit sectie blijkt echter dat Mark zijn verwondingen niet zelf kan hebben toegebracht en dat er sprake van een misdrijf moet zijn. Als er volgens blijkt dat een maand eerder er ook al een vrouw in een ondiepe sloot om het leven is gekomen na een bezoek aan Parnassia, gaan alle alarmbellen af. Nog weer later komt er zelfs een vierde en een vijfde dode bij. Die vijfde dode op 5 april 2010, wordt echter snel en al te makkelijk weggezet als een ongeluk.

De politie houdt er rekening mee dat er een seriemoordenaar actief is, maar het onderzoek hiernaar wordt gefrustreerd omdat de directie van Parnassia op grond van het medisch beroepsgeheim weigert om inzage in de patiëntendossiers te geven. Als een psychiater uiteindelijk gewetensnood krijgt en de politie toch wijst op een mogelijke verdachte, een patiënt, ene 'R' die geroepen zou hebben: 'ik ga naar buiten om iemand te vermoorden', lijkt er schot in de zaak te komen, maar opnieuw weigert de directie tot woede van de nabestaanden het dossier van deze man te openen. Inmiddels zit het onderzoek vast. Twee van de vijf doden zijn nu afgedaan als zelfmoord of een ongeluk, een ander is nog een twijfelgeval. Is dat wel juist?

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook