zondag 5 december 2010

Het Parnassia mysterie

  • Fotiena Verhagen-Toet (59)
  • Maya de Vries (60)
  • Mark de Vries (32)
  • Lientje Mastrigt (70)
  • Vrouw (78)
2 nov 2007
6 dec 2007
6 dec 2007
18 april 2008
5 april 2010
Vanavond bij Peter de Vries een aflevering over het Parnassia Mysterie. Gaat het hier om ongelukken, zelfmoorden, of een seriemoordenaar?

Hoewel Peter de Vries nog uitgaat van 4 doden, zijn er inmiddels al 5 doden te betreuren die allemaal in of bij het water bij de psychiatrische inrichting Parnassia in Den Haag-Loosduinen gevonden zijn gevonden zijn en een link hadden met Parnassia.

De zaak begint wanneer op 6 december 2007 op het terrein van Parnassia Mark de Vries (32) en zijn moeder Maya de Vries (60) dood in een slootje worden gevonden. De politie gaat er eerst vanuit dat Mark zijn moeder heeft omgebracht en vervolgens zelfmoord heeft gepleegd. Uit sectie blijkt echter dat Mark zijn verwondingen niet zelf kan hebben toegebracht en dat er sprake van een misdrijf moet zijn. Als er volgens blijkt dat een maand eerder er ook al een vrouw in een ondiepe sloot om het leven is gekomen na een bezoek aan Parnassia, gaan alle alarmbellen af. Nog weer later komt er zelfs een vierde en een vijfde dode bij. Die vijfde dode op 5 april 2010, wordt echter snel en al te makkelijk weggezet als een ongeluk.

De politie houdt er rekening mee dat er een seriemoordenaar actief is, maar het onderzoek hiernaar wordt gefrustreerd omdat de directie van Parnassia op grond van het medisch beroepsgeheim weigert om inzage in de patiëntendossiers te geven. Als een psychiater uiteindelijk gewetensnood krijgt en de politie toch wijst op een mogelijke verdachte, een patiënt, ene 'R' die geroepen zou hebben: 'ik ga naar buiten om iemand te vermoorden', lijkt er schot in de zaak te komen, maar opnieuw weigert de directie tot woede van de nabestaanden het dossier van deze man te openen. Inmiddels zit het onderzoek vast. Twee van de vijf doden zijn nu afgedaan als zelfmoord of een ongeluk, een ander is nog een twijfelgeval. Is dat wel juist?

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook