donderdag 27 oktober 2011

Eis 12 maanden wegens wegwerken van een lijk

Tegen Emrullah I. (26)  uit Helmond is vandaag12 maanden cel waarvan drie voorwaardelijk geëist wegens het helpen van een vriend bij een poging het lichaam van een door zijn vriend omgebrachte Azerbeidjaanse Farida Fargat (20) te verbergen. Het OM verwijt I. ook dat hij wist waar het wapen lag waarmee de vrouw was gedood.

Emrullah werd in mei opgepakt als medeverdachte in een geruchtmakende moordzaak. De hoofdverdachte in de zaak, Faig B., zou vier vrouwen hebben vermoord, onder wie ook een moeder en haar twee dochters in Zwijndrecht (Leyla Achoendova (57) en haar dochters Nermine Achoendova  (29) en Nargiz Achoendova (23))op 16 mei. In het huis van B. werd het lichaam van Farida gevonden, dat I. en B. hadden willen verbergen.

I. verklaarde vandaag tegen de rechter dat hij zich bedreigd voelde door B. nadat die hem in zijn woning het lichaam van zijn  ex-vriendin Farida had getoond. Volgens I. commandeerde B. hem mee te helpen bij het verslepen en inpakken van het lichaam. I. Was bang dat B. hem zou ombrengen, zei hij. Volgens het OM is dit onzin. I. zou de van moord verdachte B. geholpen hebben uit vriendschap, aldus de officier van justitie donderdag.

Vandaag stond ook Zaoer K. (45) uit Den Bosch terecht. De van moord verdachte B. werd in het huis van de Bosschenaar gearresteerd na de schietpartij in Zwijndrecht waarbij de drie familieleden om het leven kwamen. In dezelfde woning vond de politie ook het wapen van B. Het Openbaar Ministerie eiste vandaag 8 maanden onvoorwaardelijke celstraf tegen de man uit Den Bosch wegens wapenbezit.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook