woensdag 27 juni 2012

12 jaar cel voor Nederlander in België

De Nederlander Egbert Van Der Weide  (40) is in Brussel veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf  voor doodslag op zijn Poolse vriendin Honorata Marglarczyk (38). De man bracht haar tussen 18 en 22 mei 2009 door zware slagen om het leven in hun appartement aan de Adolphe Maxlaan in Brussel. De eis was 15 jaar.

De twee kwamen in 2008 uit Nederland naar Brussel. Zij hadden elkaar in een instelling voor alcoholverslaafden leren kennen. Hun relatie werd gekenmerkt door veel ruzies en alcoholmisbruik. De Nederlander meldde op 22 mei 2009 de hulpdiensten dat zijn vriendin dood in hun appartement lag. Hij zei dat hij haar één keer had geslagen, maar uit onderzoek bleek dat zij verscheidene klappen had opgelopen.

Een klein half jaar voor ze in Brussel om het leven kwam, verliet Honorata Marglarczyk het appartement dat ze deelde met Egbert Van Der Weide en zocht onderdak bij een vriend in Rotterdam. Dat deed ze omdat ze bij Van Der Weide vreesde voor haar leven,zo verklaarde zede vriend

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Moordverdachte na 14 jaar aangehouden

Morgan Schreurs
De Nederlander Morgan Schreurs (39) (foto) die al bijna 14 jaar door de Belgische justitie wordt gezocht wegens de moord op de belgische Jane Huepgen (27) in 1999 is in Kroatië aangehouden.

De verdachte werd via het internationaal uitwisselen van gegevens op een opmerkelijke manier opgespoord. De 'gouden tip' kwam van iemand in Ierland die in de media over de zaak had gehoord. Die heeft Interpol getipt dat Morgan S. in Kroatië zou zijn. Daar is hij vrijdag in Rovinj aan de noordkust gearresteerd. Hij was in het bezit van valse Italiaanse identiteitspapieren.  Morgan Schreurs zou in 1999 Jane Huepgen die hij in België in een bar in Zaventem had ontmoet, hebben vermoord.

Huepgen -moeder van 2 kinderen- was op een avond met enkele vriendinnen een travestietenbar in Brussel binnengestapt, waar ze aan de praat raakte met Schreurs. Haar vriendinnen vertelden hoe de gescheiden vrouw samen met de Nederlander naar haar appartement in Zaventem trok. Daar werd ze twee dagen later vermoord teruggevonden. Schreurs zou na de moord al haar waardevolle bezittingen hebben gestolen, en met haar auto terug naar Brussel zijn gereden.


La justice belge demande l'extradition du Néerlandais arrêté en Croatie

La justice belge a demandé l'extradition d'un Néerlandais soupçonné d'un meurtre en Belgique qui a été interpellé en Croatie 13 ans après les faits, a appris mercredi l'agence Belga. L'homme aurait tué la femme Jane Huepgen (27) de manière particulièrement brutale avant de la dépouiller, à Zaventem, en 1999.

Morgan Schreurs, 39 ans, est soupçonné d'avoir tué Jane Huepgen, une mère de deux enfants, après l'avoir rencontrée dans un bar en novembre 1999. Il a été arrêté et placé en détention le 22 juin à Rovinj, sur la côte croate, à la suite d'une collaboration entre les polices irlandaise, croate et la Fast-Team de la police fédérale. Après la publication dans les médias irlandais de la photo du suspect, supposé se trouver en Irlande ou en Italie, dans le cadre de l'opération "Infra-Red" lancée en mai, une personne a fourni à la police des informations selon lesquelles le meurtrier présumé pouvait se trouver en Croatie. Ces informations ont conduit à l'arrestation du suspect qui était en possession d'un passeport italien, d'une carte d'identité et d'un permis de conduire, qui se sont révélés faux. "Nous ne savons pas comment le suspect a atterri en Croatie", a déclaré la porte-parole de la police fédérale, Astrid Kaisin.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook