dinsdag 30 september 2008

Signalement Ryan Pieters klopt niet.

Update: Lichaam Marlies gevonden

Volgens Marga Domingo, de advocaat van Ryan Pieters klopt het signalement dat een Bonairiaanse bewaker van de ontvoerder van Marlies van der Kouwe heeft gegeven, van geen kant met het uiterlijk en de kleding van de opgepakte P. Verder is de politie ook na een week onderzoek en verhoren nog met geen enkel hard bewijs gekomen dat duidt op betrokkenheid van Ryan bij de verdwijning van de Nederlandse op Bonaire.

,,Hij zegt het niet te hebben gedaan en de vrouw absoluut niet te kennen. Op basis van wat er nu ligt, verwacht ik dat hij vrijdag weer vrij man is. Ik ben ook zelf nog geen enkel incriminerend feit in het dossier tegengekomen,’’ stelt de advocaat.

De bewaker die de ontvoering van de nog altijd spoorloze Marlies heeft gezien, heeft verklaard dat de man een zwart jack en zwarte jeans droeg. ,,Mijn cliënt droeg die avond een driekwart blauwe jeans en een strak wit-blauw shirt.

Hij is ook geen 1,80 meter zoals wordt gezegd, en had geen krullen achter in zijn nek. Hij droeg en draagt zijn haar in vlechtjes met een dreadlock of maton, zoals dat hier heet. Hij verklaart stellig dat hij niet op de ontvoeringsplek is geweest.’’

Zie ook

Inmiddels is de politie - tamelijk laat- ook met een zoektocht naar de tas van Marlies begonnen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

8 jaar in hoger beroep voor moordenaar Tessa Klaver

tessa jkaver-thuisIn hoger beroep in de zaak Tessa Klaver is Marco D. (22) veroordeeld tot 8 jaar cel. De eis was tien jaar, de man heeft in April 2007 rechtenstudente Tessa Klaver (19) (foto) uit Donkerbroek in Groningen om het leven gebracht. Zij had de relatie uitgemaakt maar stond Marco nog toe bij haar te wonen totdat hij nieuwe woonruimte had gevonden. Na een ruzie heeft hij Tessa gewurgt en is daarna weer op stap gegaan.

Het slachtoffer is later overleden, de straf valt lager uit omdat volgens het hof niet bewezen is dat de man wist of Tessa nog in leven was en geen ambulance heeft gebeld. Ook omdat hij geen strafblad heeft en erg veel spijt toont heeft er toe geleid dat de straf lager is uitgevallen.

De ouders zijn teleurgesteld in deze uitspraak.

Dat laatste kan ik me heel goed voorstellen omdat wat de rechter zegt in feite neerkomt: "het kan hem niet kwalijk genomen worden dat hij er van uitgegaan was dat zijn moordpoging succesvol was". Spijt getoond? Wat wil dat zeggen? Dat hij heeft gezegd: "ik heb er spijt van"?? Onbegrijpelijke uitspraak. 8 jaar is bijvoorbeeld wat Marinus Kuiper uit Doorn kreeg voor het plannen van een overval. Dennis P, die een moteragent aanreed waardoor deze zijn been moest missen kreeg 7 jaar en als je dan een onschuldige jonge vrouw - uit jaloezie- in de bloei van haar leven doodmaakt dan krijg je 8 jaar?? Onbegrijpelijk.

Zie ook Eis 10 jaar voor doodslag Tessa Klaver

LJ Nummer BF3704

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook