donderdag 5 augustus 2010

Haagse dakmoordenaar weer ontsnapt. | En weer gepakt

Dannyboy (r) gezellig met zijn matties, Gainer (m) in de gesprekstherapie in Zutphen
Dannyboy Trubert, de moordenaar van Pascal Triep (25) is weer ontsnapt. Na een verlof keerde Danny niet terug naar het Justitieel Pedagogisch Centrum (JPC) De Sprengen in Zutphen, waar hij na zijn gevangenisstraf van één heel jaar, zijn jeugd TBS doorbrengt.

In Februari van dit jaar ontsnapte hij ook al uit deze inrichting. Toen werd hij na 1 dag al gepakt.

Update 6 augustus: Dannyboy is weer gepakt in een woning in Den Haag

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: 2 jaar cel voor stiekum opwekken abortus

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag voor de rechtbank in Amsterdam twee jaar cel geëist tegen de Belg K.D. (32) die bij een vrouw die zwanger van hem was een aborus opwekte door haar zonder haar toestemming medicijnen toe te dienen waardoor zij een miskraam kreeg en heeft hij haar met voorbedachten rade zwaar lichamelijk letsel toegebracht.

De Belg die in Nederland een tandartsopleiding volgt, wilde niet dat het slachtoffer zijn kind zou krijgen. De man maalde in oktober 2008 een aantal pillen met de werkzame stof misoprostol door haar eten toen zij een gesprek hadden over de zwangerschap.

Diezelfde avond kreeg de vrouw buikkrampen en een bloeding en verloor zij haar, op dat moment ongeveer zeven weken oude foetus.

De verdachte speurde volgens de officier van justitie op het internet naar pillen die mogelijk een miskraam zouden kunnen opwekken. De Belg zei de pillen Arthotec met de werkzame stof misoprostol nodig te hebben voor hevige aangezichtspijnen waar hij aan leed. Hij kreeg het recept van de pillen van een bevriende arts in opleiding in België.

De verdachte had naar eigen zeggen maar een keer seks met het slachtoffer en zei zich daar hoogst ongemakkelijk bij gevoeld te hebben. De boodschap dat zij zwanger was, kwam als een volslagen en vervelende verrassing.

Tijdens een bezoek aan een abortuskliniek werd D. duidelijk dat de toen 28-jarige vrouw het kind graag wilde houden. Volgens zijn advocaat kon hij dit accepteren maar moest wel zijn anonimiteit gewaarborgd zijn. Tijdens het fatale etentje wilde hij daar met haar over praten.

De Belg schoot tijdens het gesprek in de stress en besloot de pillen door het eten te mengen. Volgens de advocaat van de verdachte kreeg het slachtoffer inderdaad diezelfde avond een miskraam, maar is er volgens hem geen causaal verband.

De verdachte zei tijdens de zitting dat hij in paniek was en dat er sprake was van een laffe daad. “Ik overweeg persoonlijk spijt te getuigen, het is nooit mijn bedoeling geweest dat zij zo zou moeten afzien”, aldus de verdachte.

De officier vn justitie heeft geluk dat hij bekend heeft de pillen door het eten gemeng te hebben, anders was dit heel moeilijk te bewijzen geweest.

De eis is erg laag. Volgens artikel 296 lid 3 Sr., is de maximale straf hiervoor 12 jaar!!

Uitspraak op 19 augustus. Het wer 1 jaar cel.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook