dinsdag 18 oktober 2016

Eis: 30 jaar voor moord op Thérèse Hiwat

Tegen Juliandro A. (20) uit tilburg is vanmiddag bij de rechtbank van Breda dertig jaar cel geëist voor de moord op Thérèse Hiwat (68). De verdachte toonde geen spoor van emotie toen hij de eis hoorde

Volgens de officier van justitie is A. 'een groot gevaar voor de samenleving' en mag hij 'eigenlijk nooit meer vrijkomen'. Voor Juliandro geldt een 'onvoorstelbaar groot risico voor herhaling', vindt de OvJ, die overigens geen levenslange celstraf eiste omdat dit in tegenstrijd is met het Europees recht.

Juliandro A. ontkende tijdens verhoren bij de politie al, of beriep zich op zijn zwijgrecht. Ook in de rechtbank was de verdachte zwijgzaam. Hij antwoordde 'geen commentaar' op de vraag van de rechter of hij beschuldigingen ontkent.

Ook toen hij van de officier van justitie de gruwelijke foto's van het doodgestoken slachtoffer moest bekijken, was zijn enige reactie 'geen commentaar'. De rechter kreeg een korte 'nee' te horen op de vraag of hij Thérèse doodstak. Ook ontkent hij in het huis te zijn geweest.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook