dinsdag 1 april 2008

Twee jaar geëist tegen verkrachtende agent

Het OM heeft twee jaar cel geëist tegen een oud-politieagent die wordt verdacht van verkrachting. Ook verdenkt het Openbaar Ministerie in Utrecht hem van het schenden van het ambtsgeheim.

De 40-jarige agent van het Utrechtse korps zou in maart vorig jaar een voormalig gevangene hebben misbruikt. Volgens het OM zei hij tegen haar dat ze weer in de gevangenis terecht zou komen als ze niet meewerkte. Ook dreigde hij haar vader te bellen. De agent zou geen lichamelijk geweld hebben gebruikt, maar de vrouw wel mentaal hebben 'gebroken'.

De agent ontkent de verkrachting. Hij is wel een nacht bij de vrouw geweest en er is volgens hem ook wel iets gebeurd, maar niet tegen haar wil in.

De man zou verder zijn ambtsgeheim hebben geschonden toen hij in september moest zoeken naar een wapen. Dat zou zijn gebruikt bij een uit de hand gelopen burenruzie in Terwijde. Een man schoot zijn buurman in het hoofd toen hij hem op straat achtervolgde. Het wapen zou de man op de snelweg hebben weggegooid.

De agent zou over de telefoon tegen drie verschillende mensen hebben gezegd dat hij op zoek was naar het weggegooide wapen. Dat had hij volgens het OM niet mogen doen, omdat die informatie geheim was.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook