woensdag 30 juli 2014

Militair overleden op Curacao


​Ishtarr Nicasia  (22) lid van de Curaçaose Militie is vandaagop Curaçao overleden, nadat hij op 9 juli in zijn nek was geschoten door een collega (20). De reden van de aanvaring was waarschijnlijk een discussie over de voetbalwedstrijd Nederland-Argentinië.

De vermeende dader is opgepakt en zit nog vast. De militairen stonden enkele uren na de wedstrijd op wacht bij de marinekazerne Suffisant op Curaçao. Daar vond de schietpartij plaats.

Zowel slachtoffer als verdachte zijn milicien, zoals de lokale militairen op het eiland worden genoemd. Beide mannen maken volgens de marechaussee deel uit van de wacht van de kazerne, maar of ze dienst hadden op het moment van de schietpartij kon een woordvoerder niet zeggen.

Bij de kazerne is mogelijk meer mis. Zo maakte de marechaussee vorige maand bekend onderzoek te doen naar mishandeling, bedreiging en aanranding door instructeurs van Suffisant. Dat zou gebeurd zijn tijdens sociale trainingen die militairen van de kazerne aan burgers geven. Een van de verdenkingen is dat deelnemers geboeid en liggend op de grond werden geschopt en geslagen. Het onderzoek loopt nog, zei de woordvoerder van de marechaussee vorige week donderdag.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook