maandag 2 mei 2016

Twee doden in huis in Nijmegen

In een woning aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen zijn vanmiddag twee doden gevonden. Volgens omwonenden zou het gaan om vader 'Ben' (circa 70 jaar) en zijn zoon (rond 40). Zij werden gevonden nadat de maaltijdservice meerdere malen tevergeefs aanbelde.

Het tweetal woonde daar al jaren samen, sinds de echtgenote van 'Ben' ongeveer tien jaar geleden is overleden. De politie trof in de woning de twee doden aan. 

De luiken van het pand bleken al twee dagen potdicht te zitten. Over de doodsoorzaak wil de politie nog geen uitspraken doen.

Saillant is volgens buurtbewoners dat enkele weken geleden alle ontluchtingsgaten van de woning werden dichtgemaakt door de bewoners van het pand. Of dat iets te maken heeft met de doodsoorzaak, zal nog moeten blijken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verdachte van moord Rosmalen was op proefverlofDe man (23) uit Rosmalen die is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het doodschieten van Samir Erraghib (37) op 17 april in IJsselstein, was op het moment van het incident op proefverlof.

De man was veroordeeld tot jeugd-tbs en zat in een resocialisatietraject. Het slachtoffer werd voor de ogen van zijn jonge dochter zijn neergeschoten. De man overleed later in het ziekenhuis nadat hij daar door iemand anders naar toe was gebracht.

Vlak na het incident hield de politie Abdelghani El H. (22) uit Vianen aan. Een paar dagen later volgde de arrestatie van de man uit Rosmalen.

De liquidatie zou drugsgerelateerd zijn. Waarschijnlijk is er een link met de bloedige Mocro-oorlog. Het slachtoffer zou een rol hebben gespeeld bij de liquidatie van een speler uit deze onderwereldvete.

De verdachte uit Rosmalen had een straf uitgezeten in een jeugdgevangenis voor een strafbaar feit. Waarvoor de man is veroordeeld, wil zijn advocaat Ausma niet zeggen. In feite zat zijn celstraf er al op, maar hij moest zich nog verplicht laten behandelen in een jeugdinrichting. Daar zat de Rosmalenaar in de laatste fase van zijn behandeling. Dat betekent dat hij zo nu en dan onder voorwaarden de kliniek mag verlaten.

Wat die voorwaarden waren, is niet duidelijk. In elk geval is de man onder streng toezicht van reclassering blijven staan. Dat de man desondanks van een dergelijk ernstig delict wordt verdacht, vindt Tweede-Kamerlid Madeleine van Toorenburg uit Rosmalen een grof schandaal.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook