maandag 2 mei 2016

Verdachte van moord Rosmalen was op proefverlofDe man (23) uit Rosmalen die is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het doodschieten van Samir Erraghib (37) op 17 april in IJsselstein, was op het moment van het incident op proefverlof.

De man was veroordeeld tot jeugd-tbs en zat in een resocialisatietraject. Het slachtoffer werd voor de ogen van zijn jonge dochter zijn neergeschoten. De man overleed later in het ziekenhuis nadat hij daar door iemand anders naar toe was gebracht.

Vlak na het incident hield de politie Abdelghani El H. (22) uit Vianen aan. Een paar dagen later volgde de arrestatie van de man uit Rosmalen.

De liquidatie zou drugsgerelateerd zijn. Waarschijnlijk is er een link met de bloedige Mocro-oorlog. Het slachtoffer zou een rol hebben gespeeld bij de liquidatie van een speler uit deze onderwereldvete.

De verdachte uit Rosmalen had een straf uitgezeten in een jeugdgevangenis voor een strafbaar feit. Waarvoor de man is veroordeeld, wil zijn advocaat Ausma niet zeggen. In feite zat zijn celstraf er al op, maar hij moest zich nog verplicht laten behandelen in een jeugdinrichting. Daar zat de Rosmalenaar in de laatste fase van zijn behandeling. Dat betekent dat hij zo nu en dan onder voorwaarden de kliniek mag verlaten.

Wat die voorwaarden waren, is niet duidelijk. In elk geval is de man onder streng toezicht van reclassering blijven staan. Dat de man desondanks van een dergelijk ernstig delict wordt verdacht, vindt Tweede-Kamerlid Madeleine van Toorenburg uit Rosmalen een grof schandaal.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook