woensdag 28 maart 2012

Vrouw omgebracht door echtgenoot in Oosterhout

Een vrouw (69) is omgebracht door haar echtgenoot (72) in hun huis in Oosterhout. Dat heeft de man bekend. Hij is aangehouden. Wat de precieze toedracht is, is nog onduidelijk. De twee werden vandaag gevonden in het huis dat in de Vrijheidstraat staat. De vrouw heeft uiterlijke verwondingen. De man had zelf iets ingenomen, mogelijk medicijnen, en is afgevoerd naar het ziekenhuis. Na behandeling is de man overgebracht naar een politiebureau. In huis zijn geen andere mensen aangetroffen. Het echtpaar werd gevonden door bekenden, die de politie belden. De politie kreeg er om kwart over 8 een melding over binnen

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Amsterdamse agent hekelt Oost-europese boeven

De Amsterdamse buurtagent John Beerman heeft in een column in het politievakblad Blauw ongemeen hard uitgehaald naar de steeds groter worden groep Oost-Europese veelplegers die ons land onveilig maken. In Amsterdam laat dit “duister volk” een “brandend spoor van ellende achter”, zo schrijft Beerman. De groep breidt zich volgens de agent uit als “een zware regenwolk.”

Beerman schrijft dat onder de laatste 1800 verdachten die in de regio Amsterdam werden opgepakt, er 317 Polen zaten, 253 Roemenen, 206 Litouwers en 55 Bulgaren. Het gaat om zakkenrollers, skimmers, inbrekers en illegale straatartiesten. Van deze 1800 hadden slechts 117 arrestanten een vaste woon- of verblijfplaats in ons land.

Beerman hekelt de goedgelovigheid van de Haagse politici, die volgens hem de landsgrenzen hebben opengegooid met het idee dat "doktoren en hoogopgeleiden" naar Nederland zouden komen. “Helaas, het Binnenhof gelooft nog altijd in sprookjes.”

De Oost-Europese criminelen lijken bovendien niet van plan ooit weer weg te gaan uit Nederland. “Eenmaal hier geproefd van onze onnozele en goedgelovige politieke en burgerlijke goedgelovigheid, milde straffen en soms grenzeloze gastvrijheid, willen juist de verkeerden niet meer terug.”

Lees de hele column  via GeenStijl.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook