zondag 20 juni 2010

Joran houdt mond bij rechter

Joran in zijn cel met Thaise "Don't Worry" tatoo
Joran van der Sloot's advocaat Máximo Altez heeft laten weten dat Joran maandag zijn mond zal houden bij de eerste ondervraging door de rechter. Van der Sloot wil dat de rechter eerst zijn bekentenis voor de politie ongeldig verklaart.

Rechter Carlos Morales begint maandag met de ondervraging van Van der Sloot in diens cel in de gevangenis Miguel Castro Castro in Lima. Volgens Peruaanse justitie wordt Van de Sloot gehoord over de 'feiten en verantwoordelijkheden' bij de dood van Stephany Flores.

Omdat Máximo Altez de verdediging neer wil leggen is nog niet duidelijk wie hem bij het verhoor zal bijstaan. Joran's Amerikaanse advocaat Joseph Tacopina zou onderweg zijn naar Peru. In hoeverre dit op waarheid berust is niet duidelijk. Eerder zei Tacopina niet de beste advocaat voor Joran te zijn in deze zaak omdat hij de Peruaanse wet niet kent.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode in uitgebrande auto in Zeewolde

Vanmorgen is op de Wielseweg in Zeewolde een dode aangetroffen in een uitgebrand personenbusje. De brand woedde nog toen de brandweer arriveerde, maar het slachtoffer was niet meer te redden.

De oorzaak van de brand is onbekend. De politie onderzoekt of er sprake is van een misdrijf. Forensisch onderzoek moet hier meer duidelijkheid over geven.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook