woensdag 4 september 2013

Nederlander vermoord bij Isla Margarita

Robert Sterenburg (59) uit Eindhoven is gisteren op het Venezolaanse eiland Margarita bij een overval op zijn jacht 'Mary Eliza' vermoord. Robert Sterenburg werd in de vroegte voor de kust van de havenplaats Porlamar overvallen door twee mannen die met een rubberboot naar het jacht waren gevaren.

Ze bedreigden Sterenburg en zijn metgezellin Jacqueline waren direct de kajuit uitgekomen toen ze de dingy langszij hoorden aanleggen. maar voordat hij de kajuit uit was hadden ze hem al beschoten en viel hij weer naar binnen toe. Hij was op slag dood. Waarna ze vervolgens Jacqueline een aantal klappen met een knuppel gegeven hadden op hoofd, armen en rug.

Door het lawaai van de schoten zijn ze ook weer direct gevlucht omdat mensen op andere zeilboten in de buurt wakker werden. Die hebben gezien waar de dingy aan land kwam en daar is later op de dag de politie heen gegaan. Ze hebben een aantal lieden gearresteerd.

Het paar was al 3 weken op Isla Margarita en kwamen uit St-Vincent. Volgens de vrouw maakten ze een zeereis en hadden ze al 54 landen bezocht zonder ergens te zijn lastiggevallen. Ze hadden al eerder uit Margarita willen vertrekken maar ze wachtten nog op de verplichte Douane-inspectie van de boot.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook