woensdag 16 januari 2008

Agent aangereden bij aanhouden gestolen auto

Een agent van de Leidse politie is woensdagmiddag gewond geraakt nadat hij door een bestuurder van een gestolen auto werd aangereden. Het ongeval gebeurde rond vier uur op de kruising van de Rijnsburgersingel met het Schuttersveld. Twee agenten kregen daar een gestolen auto in de gaten en gaven de bestuurder een stopteken. De auto leek te stoppen maar op het moment dat de agenten voor de auto stonden, gaf de bestuurder gas en reed één van de agenten aan.

De bestuurder van de gestolen auto ging er vandoor en botste even verderop, op de Rijnsburgerweg ter hoogte van de Mariënpoelstrat, op een auto. De inzittende van deze auto, een 54-jarige vrouw uit Leiderdorp, raakte gewond, werd door de brandweer uit haar auto bevrijd en is net als de agent, met onbekend letsel naar het LUMC gebracht.

De twee inzittenden van de gestolen auto vluchtten de Mariënpoelstraat in. De politie heeft met behulp van een helikopter de wijk doorzocht. Een verdachte, een 25-jarige man uit Leiden kon in het Bonaventuracollege in de Mariënpoelstraat worden aangehouden. De tweede verdachte is nog steeds voortvluchtig. De Rijnsburgerweg tussen het station en de rotonde bij de Wassenaarseweg is tijdens het onderzoek een paar uur afgesloten geweest.

De verdachte, de 26 jarige D.M. werd later veroordeeld tot 4,5 jaar. Hij hield vol de auto niet bestuurd te hebben, maar weggevlucht te zijn toen hij de politiecontrole zag omdat hij een vuurwapen bij zich had.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook