woensdag 16 juli 2014

2 Criminelen doodgeschoten op Curacao. Miss Curacao finaliste gewond

Op Curacao zijn gisteravond 15 juli om 20.15 lokale tijd Edwin Adriano Juliana (35) alias, Jais Juliana en zijn neef Shantley Percival Arnhem (22) bij schietpartij net buiten de aankomsthal van luchthaven Hato op Curaçao, om het leven gekomen. Jais Juliana werd in zijn hoofd geraakt en overleed ter plaatsen. Shantley Arnhem lag zwaar gewond naast de dodelijk getroffen Juliana. Arnhem is met een ambulance overgebracht naar de polikliniek van het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos). Hij overleed anderhalf uur later aan zijn verwondingen.

chloe jansen Vele personen waren getuige van deze schietpartij, met een vol automatisch wapen, waardoor er ook zes omstanders gewond geraakt waarvan er vijf afkomstig zijn van Curaçao. Een taxichauffeur werd in zijn arm getroffen. Een man werd in zijn been geraakt en een bejaarde vrouw in haar lies. Chloë Jansen, (foto) een finaliste van Miss Universe Curaçao 2014, werd getroffen in haar bovenlichaam. Een arrestatieteam is ingezet voor de beveiliging van het ziekenhuis waar de gewonden worden behandeld.

Jais Juliana ging door als één van de kopstukken van Buena Vista. Volgens Crimesite Camilleri zou er al geruime tijd een hoge prijs staan op Jais Juliana, die regelmatig in Nederland in Rotterdam verbleef.

Jais Juliana, bij insiders bekend onder bijnaam Junny Djais, was de broer van Destry Alberto Juliana (31), die in 2012 door 'No Limit Soldiers' werd vermoord.Jais was een kopstuk bij de 'Buana Vista City' bende.

Leden van de bende van No Limit Soldiers stonden leden van de bende Buena Vista op te wachten die met een vlucht van Air Berlin uit Duitsland waren aangekomen.

Curaçao is een belangrijke doorvoerhaven van drugs uit Zuid-Amerika naar Europa. Het aantal liquidaties op het eiland als gevolg van de drugshandel nam dit jaar fors toe.

Volgens NOS-correspondent Dick Drayer staat de teller dit jaar al op tien tot elf afrekeningen. Vorig jaar waren dat er drie. De drugscriminaliteit is volgens Curaçao niet alleen een probleem van het eiland, maar van het koninkrijk, zegt Dick Drayer op de radio.

Wat hier vooral wordt gezegd is dat de consumptie van drugs vooral in Nederland is, en dat Curaçao slechts als doorvoerhaven wordt gebruikt.

Minister Navarro van Justitie heeft daarom eind vorig jaar de hulp ingeroepen van Nederland, omdat het eiland volgens hem de strijd tegen de georganiseerde misdaad niet meer zelf aankan. No Limit Soldiers wordt ook in verband gebracht met de moord vorig jaar op politicus Helmin Wiels”. Elvis 'Monster'K. heeft deze moord inmiddels bekend en zit voor zijn eigen veiligheid gevangen in Vught.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook