zondag 18 mei 2014

Meer onderzoek naar Joris Demmink

Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek naar mogelijk seksueel misbruik door voormalig topambtenaar van Justitie Joris Demmink uitgebreid. Dat zegt woordvoerder Wim de Bruin van het OM vanavond in de uitzending van KRO Brandpunt. De aanleiding voor de uitbreiding van het strafrechtelijk onderzoek ligt in de getuigenverhoren

Het onderzoek richt zich niet meer alleen op de aangiftes van twee Turkse mannen die zeggen door Demmink te zijn misbruikt. "Andere signalen van seksueel misbruik worden nu ook bekeken", aldus De Bruin. het gaat daarbij bijvoorbeeld om de verklaringen van chauffeurs.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrouw overlijdt na mishandeling in Amsterdam

Een vrouw (24) is gisteravond zo ernstig mishandeld in een woning in Amsterdam dat ze overleed. Haar vriend (41) is opgepakt.

De politie kreeg rond kwart over zeven een melding binnen van een vrouw die in elkaar was geslagen en gereanimeerd moest worden in een woning aan het Transvaalplein. De hulpdiensten kwamen ter plaatse mocht niet meer baten. Volgens de politie was het 'overduidelijk' dat de vrouw zeer ernstig was mishandeld.

De man kwam zich zaterdagavond zelf melden bij het politiebureau met de mededeling dat hij en zijn vriendin behoorlijke ruzie hadden gehad, waarbij ook was gevochten. De aanleiding voor de vechtpartij is nog niet bekend.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode man St. Michielsgestel

Gisteravond  is een man (27)  uit Den Dungen overleden nadat hij enkele uren tevoren zwaargewond op de op de N617 bij St. Michielsgestel gevonden werd. Via getuigen hoopt de politie er achter te komen wat de man, in de uren voordat hij gevonden werd gedaan heeft en waar hij is geweest.

Een taxichauffeur (56) uit Den Bosch werd zaterdagavond aangehouden, nadat hij zich op het politiebureau meldde omdat hij problemen had met een klant. Dat bleek de jarige man uit Den Dungen te zijn geweest, die zaterdagochtend rond half vier werd gevonden op de weg bij Sint-Michielsgestel. De politie heeft aanwijzingen dat het slachtoffer daaraan voorafgaand in een taxi in Den Dungen heeft rondgereden. Mogelijk was er een aanrijding, maar dat staat niet vast. Meer informatie ontbreekt.

De politie hoopt onder meer in contact te komen met mensen die zaterdagochtend rond half vier een taxi hebben zien rijden met opvallend rijgedrag.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook