zaterdag 11 oktober 2014

Vermoorde coffeeshophouder opgegraven

Het stoffelijk overschot opgegraven van de in 1995 vermoorde coffeeshophouder Harry Roo is naar nu blijkt anderhalve week geleden in Staphorst opgegraven door een forensisch team.

Bekend is dat het lichaam van Harry Roo destijds in Duitsland werd teruggevonden. Delen van zijn lichaam werden toen aangetroffen in twee sporttassen.

In 1997 is een verdachte veroordeeld voor doodslag. Moord kon toen niet bewezen worden, mede door een omstreden verhoormethode die de politie toen hanteerde.

De moord zou te maken hebben gehad met drugs. Harry was eigenaar van de coffeeshops De Driemaster aan de Nieuweweg en Dees aan de Papengang, in de stad Groningen. Hij was ook eigenaar van een  afgelegen boerderij in Siddeburen.

Op 25 juli 1995 kregen Henk E. en Harry ruzie op de boerderij in Siddeburen waar Harry een wietkwekerij wilde beginnen. Ze kregen ruzie over een drugstransport. Harry werd met een ijzeren staaf op het hoofd  geslagen en kreeg een kogel in hoofd en lichaam. Daarna was zijn lichaam met een sabel aan stukken gesneden.

Vervolgens werd er 1,5 miljoen gulden losgeld zijn geëist bij zijn echtgenote Maria Plas. Harry's auto werd teruggevonden in Antwerpen en in Amsterdam een deel van het losgeld.

Op 3 augustus 1995 werden zijn armen, benen en hoofd  in twee sporttassen gevonden in het riviertje Ochtum bij Bremen. Zijn romp werd eind november gevonden tussen Bremen en Bremerhaven. Het werd gevonden op aanwijzingen van Henk E.

Die boerderij in Siddeburen is ook in verband gebracht met de moord op prostituee Antoinette Bont wier lichaam op 31 juli 1995 in het Zuiddiep werd gevonden, een paar dagen voordat Harry werd gevonden. Zij was op een soortgelijke manier mishandeld als Harry. Experts vermoedden dat de dader daarvoor ook een sabel gebruikte.

Het onderzoek naar de moord op Antoinette Bont werd in 2011 heropend.
Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Bloemenman uit Beets dood

De sinds 1 oktober vermiste bloemenman Rolf Langenberg (69) uit Beets is dood. Deze week zijn menselijke resten gevonden bij zijn woning. Onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut heeft uitgewezen dat het gaat om Langenberg.

De politie hield begin deze maand een man (53) aan in verband met de zaak. Hij wordt nu verdacht van moord dan wel doodslag.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook