zondag 24 juni 2012

Joran vraagt herziening proces

Máximo Altez
Joran van der Sloot gaat een 'buitengewoon verzoek tot herziening' indienen. Hij wil dat het proces wegens de moord op Stephany Flores in zijn geheel wordt overgedaan. Dat heeft zijn advocaat Máximo Altez gezegd.

“Als we eenmaal het antwoord op het verzoek tot hoger beroep hebben, dienen we een buitengewoon verzoek tot herziening in wegens de motieven die Joran in zijn brief noemt”, aldus Altez. Van der Sloot vindt dat zijn toenmalige advocaat Jimenez hem heeft misleid.

Altez doelt op één van de twee brieven die Joran vorige week schreef. In de ene betuigde hij spijt aan de familie van Stephany Flores. Hij beriep zich erop dat hij onder invloed van alcohol en drugs verkeerde en nooit de bedoeling had gehad de Peruaanse vrouw te doden. In de andere stelde hij dat zijn toenmalige advocaat, José Jiménez, hem verkeerd heeft geadviseerd. De familie van Stephany Flores stelt echter nooit een brief van Joran gehad te hebben en doet het af als een poging strafvermindering te krijgen.

José Jiménez zou Joran hebben voorgespiegeld dat als hij akkoord zou gaan met de aanklacht van de officier van justitie en zich schuldig verklaarde, dat hij 15 jaar gevangenisstraf zou krijgen in plaats van de geëiste 30. Van der Sloot volgde die raad op, maar kreeg van de rechter 28 jaar.

Het Peruaanse televisieprogramma Cuarto Poder (Vierde Macht) bracht de twee brieven van Van der Sloot in de publiciteit en vroeg Jiménez om een reactie. Hij sprak de aantijging van Van der Sloot tegen en stelde dat zijn cliënt precies wist waaraan hij begon, toen hij zich schuldig verklaarde.

Joran van der Sloot is veroordeeld tot 28 jaar gevangenisstraf en een boete van omgerekend ruim 50.000 euro wegens de moord op en de beroving van Stephany Flores, op 30 mei 2010 in zijn hotelkamer in de Peruaanse hoofdstad Lima. Advocaat Altez verwacht volgende week een reactie op het hoger beroep, dat zijn collega Jiménez namens Van der Sloot kort na het vonnis in januari dit jaar indiende.


Máximo Altez was de eerste advocaat van Joran. Vlak voor het proces wisselde Joran hem echter in voor Jimenez, maar nu heeft hij Alez weer aangenomen.

Holandés Joran Van der Sloot envía carta solicitando revisión de su caso

Esta semana, el holandés Joran Van der Sloot, asesino confesó de la joven Stephany Flores, remitió dos cartas escritas con su puño y letra a la Unidad de Investigación de este canal. En estas misivas, Van der Sloot, condenado a 28 años de prisión por el asesinato producido en mayo de 2010, acepta su responsabilidad sobre el salvaje crimen pero arremete con todo contra el proceso judicial que lo llevó a la cárcel.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook