donderdag 8 april 2010

Uitspraak: Taakstraf voor illegale adoptie Filipijns meisje

Een echtpaar uit Leeuwarden is door het gerechtshof in Leeuwarden vandaag veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur wegens een illegale adoptie. Ook krijgen de politieman (56) en zijn  vrouw (48) een voorwaardelijke celstraf van zes maanden met een proeftijd van twee jaar.

Het echtpaar heeft een klein Filippijns meisje illegaal geadopteerd. De vrouw komt zelf oorspronkelijk ook uit de Filippijnen en kreeg naar eigen zeggen in 2006 het meisje in handen gedrukt bij een familiebezoek in haar vaderland. In overleg met haar echtgenoot besloot ze het kind mee te nemen naar Friesland.

Het blijft een hele rare zaak. Hoewel de rechter eerder oordeelde dat de twee goed voor het kind hebben gezorgd, is het kind afgepakt en ergens in en tehuis gestopt. De 'illegale' adoptieouders weten niet waar. Als de adptie inderdaad illegaal was, waarom is het kind dan niet overgedragen aan de Filipijnse autoriteiten?

Uiteindelijk komt het er dus op neer, dat vanwege het niet doorlopen van de juiste procedure een gezin waar goed voor een kind wordt gezorgd uiteengerukt wordt en het kind terechtkomt in een pleeggezin dan wel tehuis, dat al helemaal geen procedure heeft doorlopen.

De status wordt dus: kind blijft in Nederland, maar hoe dan ook níet bij de mensen die zich er het eerst over hebben ontfermt.

De politieman (de verdachte) merkte eerder al op dat zijn 'dochter'  inmiddels zwaar beschadigd is door wat haar is overkomen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook