donderdag 8 april 2010

Uitspraak: 8 jaar voor politieagent voor doodslag op vriendin

Politieagent, Curaçaonaar Quency M.(25) is door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot acht (!) jaar cel voor doodslag zijn vriendin Sharifah Karsodjojo (18) op 5 juli 2009. Het Openbaar Ministerie had tien jaar geëist.

Quincy M. bracht zijn vriendin met 52 messteken om het leven, na een heftige ruzie tussen de twee. Zijn vriendin zou hem eerst bedreigd hebben met een mes -dat hij van haar af kon pakken- en hem daarna met een wokpan zijn aangevallen. Omdat hij in een hoek had gestaan had hij geen andere mogelijkheid gehad dan haar met het mes te steken. Volgens de advocaat van Quincy M. was er sprake van noodweer, maar de rechtbank verwierp dit. Zij vond dat het verhaal van Quincy niet gestaafd werd door onderzoek van het NFI, dat bloed en vetweefsel van het slachtoffer op meerdere plaatsen in het huis had gevonden. De vriendin was bovendien kleiner en tengerder dan M., waardoor hij haar volgens de rechter gemakkelijk een wokpan had kon afpakken. Quincy had immers ook verklaard dat hij het mes van haar af kon pakken. De rechtbank is dan ook van oordeel dat het gedrag van het slachtoffer - voor zover aannemelijk geworden - niet tot enige verdere verdediging noopte. De vriendin was bovendien vele keren gestoken, wat steken uit zelfverdediging onwaarschijnlijk maakt.

In de relatie zou sprake geweest zijn van enig fysiek geweld door de vriendin, waarbij zij volgens de rechtbank niet naliet de agent erop te wijzen “dat hij zijn baan bij de politie zou kwijtraken als hij haar zou slaan.” Daarom week de rechtbank enigszins af van de eis van de officier van justitie.

Deze rechtszaak verdient geen schoonheidsprijs. Door toedoen van Quincy begon de rechtszaak te laat en werd vervolgens in één uur en een kwartier afgeraffeld. De eis van het OM was om te beginnen al laag. Dat de rechter daar in dit geval nog onder gaat zitten omdat Sharifah Karsodjojo haar vriend Quincy er op wees dat hij haar niet mocht slaan is te belachelijk voor woorden.

De nabestaanden zijn dan ook geschokt door de eis en de uitspraak. Tweeënvijftig messteken? en dat is geen moord? Grote vraag is waarom het OM niet met een strafeis wegens moord met voorbedachten rade kwam. Dat terwijl M. enkele dagen voor het bloedbad tegen Sharifah zei 'dat hij ervan had gedroomd haar met een mes te doden.' Bovendien wiste hij volgens Bianca in de aanloop naar de moord belastende mailtjes uit Sharifah's computer. Bianca: “Politie en justitie hebben de computer en kunnen die gewiste boodschappen terughalen. Niets heeft officier van justitie Bijl hierover gezegd.”

Opvallend is ook dat het bizarre gedrag dat M. na zijn gruweldaad vertoonde al evenmin werd belicht. Nadat de Quincy zijn vriendin Sharifah met meer dan vijftig messteken in haar gezicht, borst, buik, handen en rug had gedood, stapte Quincy uitgebreid onder de douche om zich vervolgens op zijn gemak aan te kleden, het bloed van het moordwapen te wassen, een sigaretje te roken en vervolgens ijzig kalm de 112-alarmcentrale te bellen en te benadrukken dat géén ambulance meer nodig was. “De officier had ons vooraf verteld dat hij de bandopname van dat gesprek tijdens de rechtszitting zou afdraaien. Ook niet gebeurd”, concludeert Bianca, de moeder van Sharifah.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook