donderdag 8 april 2010

Politiespion Ré L. voor de rechter

Ré L., de Rotterdamse politieagent die er van wordt verdacht te hebben gespioneerd voor Marokko stond vandaag voor de rechtbank in Den Haag voor een zogenoemde 'regiezitting'(dat is een zitting waar de 'agenda' voor de 'echte' zitting wordt vastgesteld).

Officieel wordt Ré L. verdacht van ambtelijke corruptie en schending van zijn geheimhoudingsplicht. Hij zou tussen februari 2006 tot in maart 2008 informatie uit geheime politiesystemen aan een contactpersoon van de Marokkaanse ambassade hebben doorgespeeld. Hij heeft daarvoor een beloning dan wel een dienst  aangenomen. Zo zou onder andere bij bezoeken aan Marokko zijn bagage niet worden gecontroleerd.
Ré L. beweert echter dat hij tijdens een reis naar Marokko geestelijk en lichamelijk onder druk is gezet en dat later ook zijn familie onder druk is gezet. (Kul argument: dan ga je in Nederland toch gewoon naar de politie, oops, dat was hij zelf)

Ré L., die een hoge adviesfunctie had, leek aanvankelijk slechts ontslagen te worden bij het politiekorps Rotterdam-Rijnmond. Onderzoek door de Rijksrecherche leidde echter alsnog tot vervolging. L. zegt zelf onder druk te zijn gezet door de autoriteiten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook