donderdag 8 april 2010

Eigenaar internetforum onschuldig veroordeeld wegens racistische teksten

‘Een vervelend mannetje’ zette in 2008 racistische teksten op het internetforum PolitiekDebat. De toenmalige eigenaar van het forum, een 30-jarige inwoner van Tilburg, kreeg als reactie een e-mail van het Meldpunt Discriminatie Internet. In plaats van de teksten meteen te verwijderen, ging de Tilburger de discussie aan met het meldpunt. Tot zijn grote spijt leidde zijn gedrag van destijds vandaag tot een veroordeling door de politierechter.

De Tilburger nam zich voor de bewuste racistische teksten te verwijderden zodra hij een reactie terug had van het meldpunt. De anti-racismewaakhond van internet stuurde echter geen mail terug, maar stapte naar de politie. Met als gevolg dat de Tilburger donderdag voor de politierechter moest verschijnen.

Officier van justitie Janssen vroeg de politierechter de man schuldig te verklaren zonder oplegging van straf. Rechter Kok was het met haar eens.“U bent niet voortvarend genoeg geweest met het verwijderden van die uitlatingen”, motiveerde ze haar vonnis. “Daar staat tegenover dat ik geloof dat u zonder meer integer bent geweest.”  (waarom volgt dan veroordeling?)

Kafkaïaanse toestanden. Klaarblijkelijk kan in Nederland een stichting anderen sommeren en als om opheldering wordt gevraagd, dan volgt geen antwoord maar vervolging en veroordeling. Een zéér slechte beurt voor deze rechter en OvJ.

Klaarblijkelijk is het inmiddels ook in Nederland noodzakelijk geworden om volstrekt anoniem te bloggen.

#


Dan brachten de eigenaars van de website 'Misdefinitie' het er toch beter af. Zij werden op alle punten vrijgesproken. Direct uit het vonnis: (De woorden tussen haakjes zijn van de OvJ)
- "Zo'n berberaap of kakkerlak (Turkse agent) moet u gewoon binnenlaten" en/of
- "Moslims (...) blijf in uw woestijn en ga nog eens fijn van bil met een van uw kamelen" en/of
- "We hebben ze (allochtonen/moslims) als waarde gasten behandeld. Althans voordat ze onze blondines gingen verkrachten" en/of
- "Met een invasie van meer dan een miljoen berberapen kunnen we spreken over een dreigende Derde Wereldoorlog" en/of
- "Ratten die ons het liefst allemaal zouden willen afslachten omdat we ongelovige onreine varkens zijn".

De eigenaar van de website 'misdefinitie.nl' beschrijft het verhoor hier. klaarblijkelijk wilde justitie niet dat de 'intimidatie openbaar werd' want de webmaster werd verboden te publiceren.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook