donderdag 8 april 2010

Eis 18 jaar voor moord op Lilian Pisano

Tegen Francesco Pisano (50) is vandaag voor de Haagse rechtbank 18 jaar geëist voor moord op zijn vrouw Lilian Pisano Doesburg. Volgens justitie was er duidelijk sprake van voorbedachten rade en was Francesco P. bij zijn volle verstand op het moment dat hij Lilian doodschoot.

Francesco Pisani meldde zich in de vroege ochtend van 4 januari 2009  bij het Haagse politiebureau Overbosch met de woorden: "Ik heb grote problemen, ik moet gearresteerd worden.” Hij had een nog doorgeladen pistool en een zak medicijnenbij zich.

Rond datzelfde tijdstip kwam er via alarmnummer 112 een telefoontje binnen van de middelste dochter van P. dat haar moeder dood op bed lag in haar woning aan de Theresiastraat.

 “Ze is met vijf schoten van zeer dichtbij op ruwe en zeer gewelddadige wijze vermoord. Ze had geen schijn van kans tegen de man met wie ze bijna dertig jaar was getrouwd”, omschreef de officier van justitie  in de Haagse rechtbank de gebeurtenissen in de nacht van 3 op 4 januari.

P. zou het niet kunnen hebben verkropen dat zijn vrouw en moeder van hun drie dochters bij hem wegwilde. Zij had twee maanden eerder aan haar man verteld te willen scheiden. Twee dagen voor haar dood, had Lilian verteld een nieuwe vriend te hebben.

P. zelf heeft over zijn daad wisselende verklaringen afgelegd. Hij zou in paniek zijn geraakt en niet hebben geweten wat hij deed. Iets wat volgens justitie niet kan kloppen gezien de manier waarop er heel gericht is geschoten.

De officier wees ook op de diverse rapportages over P. die een beeld laten zien van een man die de neiging heeft te zwelgen in zelfmedelijden en opmerkelijk genoeg met geen woord rept over het leed dat hij zijn dochters en vrouw aan heeft gedaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook