woensdag 17 februari 2010

Uitspraak: 13 jaar voor 'passiemoord'

Henk H. (32) uit Nijmegen is door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot 13 jaar celstraf wegens het wurgen van zijn vriend juni vorig jaar. Dit is gelijk aan de eis.

De verdachte stelt dat een ongeluk tijdens wurgseks zijn 37-jarige vriend fataal werd. Hij zou per ongeluk met zijn gewicht op de riem rond de nek van zijn geliefde zijn gaan zitten, of met zijn been in de riem zijn gehaakt met een ruk aan de riem tot gevolg.

H. sleepte zijn dode vriend naar de badkamer, waar hij het op zelfmoord door ophanging deed lijken, zo gaf hij wel toe. Volgens de verdachte deed hij dat uit schaamte voor de wurgsex. Volgens de officier van justitie was het om onder vervolging wegens zijn crime passionel uit te komen. De aanklager gelooft dat H. het naderende einde van de relatie vreesde. Hij neemt het H. bovendien kwalijk dat hij zijn overleden vriend pikante bedgebeurtenissen toeschrijft die niet voorvielen. Omdat hij vooraf op internet naar 'jezelf ophangen' zocht en de zelfdoding achteraf zorgvuldig in scène zette compleet met kleren voor de begrafenis, oordeelde de rechtbank dat H. zijn vriend doodde. De verdachte heeft geen inzicht in de precieze toedracht of het motief gegeven, omdat hij ontkent. En hij maakte het voor nabestaanden erger door zelfmoord te suggereren, aldus de rechtbank. De aanklager gelooft dat er sprake is van een 'crime passionnel', omdat H. het dreigende einde van de relatie niet kon verkroppen

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook