dinsdag 16 februari 2010

Verdachte hotelroof in cel opgepakt

Een 25-jarige man die wordt verdacht van een beroving en een poging tot verkrachting in een Haags hotel is vandaag in het huis van bewaring in Krimpen aan den IJssel aangehouden.

De man was donderdag 11 februari met het latere slachtoffer in de lift gestapt van het hotel aan het Koningin Julianaplein in Den Haag. Hij volgde de vrouw en drong haar hotelkamer binnen. Ze kreeg een klap en werd vastgebonden. De man ontkleedde de vrouw gedeeltelijk en zou hebben geprobeerde haar te verkrachten. Vervolgens ging hij er vandoor met enkele persoonlijke spullen, waaronder een laptop. Het slachtoffer wist alarm te slaan.

De politie nam de zaak hoog op en verspreidde een foto van de verdachte.
Zondag was de man echter al aangehouden in een woning in Rotterdam omdat hij niet teruggekomen was van zijn verlof uit de penitentiaire inrichting in Zoetermeer waar hij een straf moet uitzitten voor diefstallen met geweld.
Hij werd vervolgens weer achter de tralies gezet in Krimpen aan den IJssel om zijn lopende straf uit te zitten. Een medewerker van die inrichting herkende vandaag de man van een in de media verspreide foto die was gebaseerd op opnamen van een beveiligingsscamera van het hotel.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook