dinsdag 16 februari 2010

Levent O. blijft in de cel

Levent O., die er van wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietpartij op 20 maart vorig jaar in de binnenstad van Hengelo, moet voorlopig in de gevangenis blijven. Daartoe heeft de rechtbank in Almelo dinsdag besloten. O.

Levent O. zit sinds de schietpartij al vast, net als een van de twee andere verdachten. Verscheidene getuigen wijzen hem aan als degene die geschoten heeft. De schietpartij deed zich 's nachts in het centrum van Hengelo voor bij een ruzie tussen Almelose en Hengelose jongeren. Er vielen daarbij geen gewonden.

Na aandringen van de verdediging besloot de rechtbank dinsdag opnieuw de inhoudelijke behandeling uit te stellen. Volgens O.'s advocaat Maaike Goris is het onderzoek door het Openbaar Ministerie (OM) niet volledig geweest. Zo werd er geen onderzoek gedaan naar een auto waarin kogelgaten zouden zitten, wat er op zou kunnen wijzen dat er niet met één - zoals het OM meent - maar met meer wapens is geschoten. Ook zou de politie er van meet af aan op hebben aangestuurd om O. tot hoofdverdachte te maken door druk op andere verdachten uit te oefenen om O. als schutter aan te wijzen.

De rechtbank vindt nader onderzoek op zijn plaats, maar wees de verzoeken om O. en een medeverdachte voorlopig in vrijheid te stellen, af.

Levent O. is de zoon van horeca-ondernemer O. die in 2008 een wethouder en vier ambtenaren op het gemeentehuis van Almelo gijzelde. Eerder werd Levent O. er ook van verdacht dat hij de wapens had geleverd waarmee zijn vader de gijzeling pleegde. Daarvan werd hij in oktober vorig jaar vrijgesproken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook