woensdag 17 februari 2010

Marokkaanse terrorist uitgezet

De in Nederland veroordeelde terrorist Mohamed C. (schoonzoon van de verondersteld geestelijk leider van de Hofstad-groep Redouan al Issar alias Abu Khaled) is na het uitzitten van een jarenlange celstraf in Nederland afgelopen woensdag overgedragen aan de Marokkaanse autoriteiten. Zijn advocaat mr. Yasar Özdemir vergezelde hem.

    Mohamed C. werd veroordeeld wegens het voorbereiden van een terroristische aanslag. Aanvankelijk kreeg hij een celstraf van vier jaar, maar in hoger beroep kreeg hij van het Haagse gerechtshof zes jaar opgelegd.

    Vanwege familieomstandigheden heeft de in Tilburg geboren Mohamed C. nimmer de Nederlandse nationaliteit gekregen. In tegenstelling tot zijn moeder en zus, beiden woonachtig in Den Haag, die wél een dubbele nationaliteit hebben. De terreurverdachte wist altijd dat hij als ongewenste vreemdeling zou worden uitgezet, zodra hij zijn gevangenisstraf had uitgezeten.  Özdemir vond de uitzetting van zijn cliënt een gotspe: „Door omstandigheden in zijn jeugd heeft hij alleen een Marokkaans paspoort. Maar hij is tot nu toe maar een keer in Marokko geweest, en dat is zo lang geleden dat hij het zich niet eens meer weet te herinneren. Hij is op en top Hagenaar.”

    Mohamed C. werd veroordeeld voor deelname aan een terreurcel en het voorbereiden van een terroristische aanslag in de vorm van een explosie met veel doden, of een moordaanslag op één of meerdere politieke personen. De terreurcel werd opgericht door Samir A., die op 1 december 2006 werd veroordeeld wegens het voorbereiden van een terroristische aanslag tot een gevangenisstraf van 8 jaar. Samir A. behoorde tot de Hofstadgroep en bezocht de islamitische huiskamerbijeenkomsten bij Mohammed B., de latere moordenaar van Theo van Gogh.

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook