woensdag 14 april 2010

Verdachte moord café Noordplein vervroegd vrij

Jurick M. (27), die in café Noordplein in Rotterdamse kroeg Mohamed El Hassnaoui (53) zou hebben vermoord en twee mannen zwaar zou hebben verwond, is vervroegd vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie eiste afgelopen vrijdag nog achttien jaar celstraf.

De rechtbank in Rotteram liet weten dat er onvoldoende bewijs is om de man langer vast te houden. De rechters doen over een kleine twee weken wel gewoon uitspraak in de zaak.

De schietpartij vond in mei vorig jaar plaats in café Noordplein. M. schoot uit noodweer, zo betoogde diens advocaat vorige week. Maar volgens justitie ging hij naar de kroeg om de confrontatie te zoeken. Dat mondde uit in een schietpartij, waarbij zes keer werd geschoten. Van zelfverdediging kon ook geen sprake zijn, meende de aanklager, onder meer omdat M. het wapen naar de kroeg had meegenomen. Het motief voor de moorden bleef volgens het OM wel onduidelijk.

M. kwam wel vaker met justitie in aanraking. Hij werd in het verleden meerdere malen veroordeeld voor bedreiging. Als minderjarige zat hij vast voor een poging tot doodslag.

Update 23 april 2010:: Het werd vrijspraak

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook