woensdag 14 april 2010

Tokohouder ontkent moorden op Stein en Karamatali

Tokohouder Dewradj 'Anand' J. (49) uit Amsterdam, die wordt gezien als de opdrachtgever voor de moord op René Karamatali en de moord op Brian Stein (bekend als de rioolpijpmoord en de kofferbakmoord) in 2008, zegt niets met de moorden te maken te hebben.

J. zei wel dat hij werd afgeperst door de latere moordslachtoffers Brian Stein en René Karamatali. De twee Surinamers werden enkele weken na hun plotselinge verdwijning in respectievelijk een riool in Almere-Buiten en in een kofferbak van een Peugeot in Nieuw-Vennep teruggevonden. Beiden waren op de dag van hun verdwijning in de toko van Dewradj J. geweest.

Dewradj J., zelf eigenaar van vier exotische groentewinkels, nam ooit de toko van Brian Stein waar, toen die een gevangenisstraf van zes jaar uitzat. Eenmaal uit de gevangenis eiste Stein volgens J. de winst op die hij volgens Stein had moeten draaien. "Stein wilde zeven ton van me. Hij kwam met vier zware jongens naar mij toe, onder wie René Karamatali. Ik moest betalen, want Stein moest Karamatali ook nog twee ton aflossen", zei J., die weigerde over de brug te komen.

Justitie verdenkt J. van het ronselen van een huurmoordenaar om Stein uit de weg te ruimen. Zo zou hij René Karamatali 20.000 euro hebben geboden voor de klus en twee andere moordkandidaten 50.000 euro.

Justitie ziet Dwight W. (36) als de man die in opdracht van de tokohouder Stein en Karamatali heeft doodgeschoten. Dwight W., die sinds zijn arrestatie heeft gezwegen, was destijds de vriend van Marion van de L. (44), de derde verdachte die nog vastzit in verband met de moorden en op haar beurt weer hartsvriendin en straatgenoot van J.'s ex-vriendin. De overige vier verdachten, van wie er gisteren drie verschenen, zijn voorlopig op vrije voeten.

Hoewel tokohouder J. zegt niets met de moorden te maken te hebben, verklaarde hij gisteren dat hij al op de dag van de moord op Stein op de hoogte was van zijn dood. Ruim twee weken later werd Stein gevonden. Op dat moment sloot de rechtbankvoorzitter in Rotterdam de eerste zittingsdag echter af.

Update 16 april 2010: Tegen Dwight W en Dewradj J. wordt 30 jaar cel geëist

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook