maandag 18 januari 2010

Arts bij hulp na fatale aanrijding bedreigd

Mohammed en Yaoud, de twee jongens van 18 (uit Nijmegen) en 19 (uit Beuningen) jaar oud, die vrijdagavond in Nijmegen met hun scooter de voetganger Mario van de Geijn (50) uit Arnhem aanreden op een zebrapad, blijken zich daarna in het Nijmeegse St Radboud Ziekenhuis ook nog eens zeer ernstig misdragen te hebben, dat meldt de regionale krant De Gelderlander.

De twee jongens bedreigden en beledigden een arts en verpleegkundige, terwijl die net bezig waren om het leven van Mario van de Geijn die op de St. Canisiussingel omver was gereden te redden. Uiteindelijk overleed de man aan zijn zware verwondingen.

Het tweetal was net als het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Ze hadden de voetganger geschept terwijl ze op de vlucht waren voor de politie.

Omdat ze al door de politie waren aangehouden, stonden de twee voortdurend onder toezicht van twee agenten. Bij de ingang van de eerste hulp ontstond onrust nadat een groep van twintig jongeren, onder wie een aantal familieleden, niet werd binnengelaten. Negen politieagenten waren vervolgens nodig om samen met de Dienst Beveiliging van het ziekenhuis de groep buiten te houden.

Agenten hadden het tweetal kort voor het ongeval staande gehouden. De scooter voerde geen verlichting. Op het moment dat de politie hen hierop aansprak, gingen zij er vandoor tegen de richting van het verkeer in. Op een zebra op de St. Canisiussingel reden zij de man aan toen deze te voet de weg overstak.

Diep treurig, ze 'stonden al onder toezicht van de politie' en dan nog gebeurt dit. Me dunkt dat ze klaarblijkelijk toch niet zo ernstig gewond waren. Direct afvoeren was beter geweest.

Zie ook:

Update 27-4-2010: De twee marokkanen blijven nog vastzitten. Hun zaak komt waarschijnlijk 18 juli voor. Beiden beweren achterop de scooter gezeten te hebben. Voor het OM maakt dit niets uit, beiden worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Mario van de Geijn. Ze worden ook verdacht van belediging van politieagenten. Eén verdachte wordt ook van bedreiging beschuldigd.

Update 29 mei 2012: uiteindelijk worden beide in hoger beroep vrijgesproken van doodslag maar wel veroordeeld voor o.a het voorbereiden van een overval en bedreiging.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook