vrijdag 5 november 2010

Eis: 24 jaar cel voor gezinsmoord Baexem

Tegen Faddel Hajali uit Baexem is vandaag voor de rechtbank in Roermond een gevangenisstraf van 24 jaar en tbs met dwangverpleging geëist wegens de moord op zijn dochter Soukaina Hajali (8) en poging tot moord op zijn zoon Soufiam Hajali (10) in de nacht van 11 op 12 februari 2010 in hun woning aan het Genroyhof in Baexem.
.
Faddal sneed de keel van beide kinderen door. De zoon overleefde de aanval. Faddal verklaarde eerder zich niets van het familiedrama te kunnen herinneren.

Volgens officier van justitie Toine van de Ven is wraak op zijn vrouw het motief van Faddal H. Zij stuurde hem op de avond van het familiedrama een e-mail waarin ze kenbaar maakte de relatie te willen verbreken. H. raakte daardoor zo over zijn toeren, dat hij een briefje schreef waarin hij aankondigde zijn vrouw zoveel pijn en verdriet te doen dat ze dat de rest van haar leven met zich zou meedragen. Het briefje werd teruggevonden in de kamer van zijn dochter. Beide kinderen waren nog wakker toen H. hun kelen doorsneed. De zoon heeft de moord op zijn zusje bewust meegemaakt.

Dat H. eerder is veroordeeld voor poging tot doodslag in relationele sfeer, woog voor de officier zwaar mee om de eis te bepalen op 24 jaar cel en tbs. “U heeft uw recht om in de samenleving te verblijven, bijna volledig verspeeld”, hield hij H. voor.

De rechtbank doet op 19 november uitspraak. (20 jaar en tbs).

Update 26 oktober 2011: In hoger beroep is 20 jaar en TBS uitgesproken, er was 24 jaar geëist.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook