vrijdag 5 november 2010

Groepsverkrachting bij school Zwijndrecht

Twee meisjes van 14 en 15 jaar hebben aangifte van groepsverkrachting gedaan tegen drie mede-leerlingen. Het seksueel misbruik zou op klaarlichte dag hebben plaatsgevonden bij hun VMBO-school, het Develsteincollege in Zwijndrecht.

De politie Zuid-Holland Zuid heeft na de aangifte de drie verdachten aangehouden. Volgens de meisjes (een Antilliaanse en een half antilliaanse) werden ze een steeg vlakbij het Develsteincollege ingesleurd en gedwongen de drie jongens ( Een Antilliaan, een Turk en een half-Antilliaan van 15, 16 en 16 jaar) te bevredigen.

Volgens getuigen waren de meisjes echter dronken op school gekomen en zouden vrijwillig zijn meegegaan. "De jongens hebben een klein spelletje gespeeld", vertelt een schoolgenootje. "Kimberly was heel erg dronken en riep 'ik wil jullie pijpen!' Daarna zijn die drie jongens achter ze aan gelopen. Even later hoorden we dat er sprake was van een verkrachting. Die meisjes liepen eerst nog te lachen, maar later begonnen ze te huilen."

De vader van een van de meisjes bevestigt dat zijn dochter gedronken had. "Maar die jongens hadden van haar af moeten blijven. Ze heeft de verkrachting niet verzonnen. Ze is volledig overstuur!"

De schooldirecteur noemt de zaak een 'drama' en 'buitengewoon triest'. "De aangiftes zijn op school ingeslagen als een bom. Onze eerste zorg gaat uit naar de slachtoffers. Het is een ernstige zaak. De politie is nog bezig met allerlei verhoren en we willen niet vooruitlopen op de feiten."

(N.B.  in de ten laste legging is voorlopig alleen sprake  "van seksueel misbruik van een minderjarige die 'niet wilsbekwaam' was als gevolg van alcoholgebruik".)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook