maandag 18 augustus 2014

Eis: 6 jaar wegens doodsteken Middelburger

Tegen Robert ter B. (51) uit Middelburg is door het Openbaar Ministerie vandaag 6 jaar gevangenisstraf geëist. Wegens het doodsteken van Dennis van de Velde (19) op 1 maart in Middelburg na een korte ruzie.

Ter B. kwam 's avonds vier jongeren op straat tegen. Tussen Van de Velde en Ter B. ontstond onenigheid, die uitmondde in een steekpartij. De verdachte zou reeds vele malen door Middelburgse jeugd, onder wie het slachtoffer, zijn getreiterd. Ook op de bewuste dag zou het al eerder tot een aanvaring tussen Ter B. en Van de Velde zijn gekomen.

Het slachtoffer zou Ter B. eerst hebben geslagen en hem hebben achtervolgd toen deze op de vlucht sloeg. In het halletje van een café zou Ter B. zijn belager hebben gestoken. Van de Velde overleed die avond in een ziekenhuis.

De vrienden van het slachtoffer gaven een andere lezing van de feiten en hebben onder meer verklaard dat zij niet hebben gezien dat Ter B. zou zijn geslagen. Ook zeggen zij dat hun vriend op straat is neergestoken. De advocaat van Ter B. heeft juist betoogd dat zijn cliënt niet anders kon dan steken, omdat hij in het caféhalletje geen kant mee op kon.

De rechtbank doet uitspraak op 1 september.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook