vrijdag 25 september 2009

Grote vangst: politie arresteert moeder die ‘sufferd’ roept

Nederland is gelukkig weer een stuk veiliger door het arresteren van een gevaarlijke Amsterdamse crimineel. Slean Holbert (37) had 'sufferd' geroepen.

    "Ik fietste woensdagmiddag samen met een vriendin rond vier uur over de Overtoom toen er twee jonge agentjes aan de verkeerde kant van de weg ons tegemoet kwamen fietsen", begint Slean haar verhaal. "Mijn vriendin reed met een bakfiets met haar kindje erin en zij moest heel moeilijk doen om langs die agenten te kunnen. Daarop zeiden wij iets in de trant van 'Nou nou, die politie van tegenwoordig', echt als grap. Vervolgens kwamen ze achter ons aan, over de stoep, en haalden ons in. Ik zei: 'Dat is al de tweede overtreding van de politie' en riep nog: 'Wat een sufferds' en 'Pannenkoeken'. Daarop wilden ze mij aanhouden en ze riepen ook nog versterking op van andere agenten. Die kwamen aan met een busje." De kersverse moeder van een tien weken oude baby werd vervolgens in de cel gestopt, waar zij haar bh moest uitdoen voor de fouillering.

    Volgens een woordvoerder van de politie voelden de agenten zich beledigd: "En de dame wilde niet vrijwillig mee naar het bureau, dus hebben we een busje laten komen."  nou, die zijn dan wel erg snel op hun teentjes getrapt en wat een helden. Een moeder met kind met 6 man arresteren, maar als er ergend iemand binnen wordt doodgemarteld en zijn geschreeuw op straat te horen is, dan durven ze niet.

    Respect voor de politie kun je niet afdwingen, dat moeten ze verdienen. Afgedwongen ‘respect’ is niet smeer dan angst.

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook