vrijdag 22 januari 2010

Acteur Fehd el Ouali voorlopig weer los

Acteur Fehd el Ouali (23) (foto), bekend van tv-series als Shouf Shouf! en Deadline, is voorlopig weer op vrije voeten. Hij stond vandaag voor de rechter in Den Haag op verdenking van poging tot doodslag op een 27-jarige plaatsgenoot uit Nieuwkoop.

  Bij een ruzie op 10 oktober 2009 mishandelde hij deze kennis dermate dat deze een gebroken oogkas, scheurtjes in zijn kaak en een bloedprop in z'n hersenen opliep.
  Fehd vertelde aan de rechter dat hij handelde uit zelfverdediging. “Ik kreeg geen lucht meer, hij bleef maar komen. Ik verklaar heilig dat ik hem niet tegen het hoofd heb geschopt toen hij op de grond lag. Ik vind het vreselijk wat er is gebeurd, nu zit hier weer zo'n Marokkaan voor u, terwijl ik zo mijn best doe. Ik spreek netjes Nederlands, kleed me netjes...” Fehd heeft bij de politie gesproken over een drankprobleem. “Ik drink drie keer per week totdat ik dronken ben.”

  Het slachtoffer liet aan de rechter weten dat hij een tijd niet heeft kunnen werken en nu aangepast werk heeft.

  Fehd el Ouali werd door de rechtbank in Den Haag vrijgelaten. El Ouali heeft drie maanden in voorarrest gezeten. De strafzaak is uitgesteld, omdat de rechtbank een reclasseringsrapport wil. Fehd kan voorlopig verder met casting en pr-werkzaamheden, maar de rechter waarschuwde: “Maar dat is geen garantie dat u straks geen celstraf krijgt.”

  Update 9 april 2010: Er is 2 jaar tegen El Ouali geëist.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook