zondag 11 april 2010

Weinig nieuws in bekentenis Koos Hertogs

In de uitzending vanavond van Peter de Vries over lustmoordenaar Koos Hertogs was uiteindelijk weinig opzienbarends te zien.
Hendriks heeft in 15 uur gesprekken met Nico van Empel tot nog toe eigenlijk weinig gezegd.

Zijn betrokkenheid bij de 3 moorden op Tialda Visser (12), Edith Post (11) en Emy den Boer (18) waarvoor hij veroordeeld is, heeft hij na aanvankelijke ontkenning, in 1999 al bekent. Dat komt niet nu pas naar buiten, het staat al lang al op Wikipedia.

Nieuw is mogelijk de betrokkenheid van één of twee andere dader(s) bij één of meer van de moorden, hoewel de recherche hier in het verleden ook al naar heeft gekeken. Mogelijk gaat het om Max B., Freddy de B., Robbie S. en Daan D. Twee daarvan zouden 'kroongetuigen' zijn geweest in het proces tegen Koos.

Dat Koos Hertogs voorts 'plannen heeft gehad om ook anderen te vermoorden', tja, hij heeft het uiteindelijk niet gedaan en het is misschien van het soort grootspraak dat boeven onderling hebben.

Afwachten nog maar wat  Koos volgende week gaat zeggen over de betrokkenheid van Rechter Stolk.

Het meest schokkende eigenlijk was dat Koos in een traject zit waar uiteindelijk vrijlating dan wel 'extramuraal begeleid wonen' uit naar voren kan komen, maar dát was iets waar Peter de Vries niet voor nodig was om dat te weten.

Ex-raadsheer Wicher Wedzinga zegt er het volgende over:

Zoals menigeen zat ik zondagavond gekluisterd voor de beeldbuis te kijken naar het programma van Peter R. de Vries over de kindermoordenaar Koos H. In weerwil van het vonnis van de voorzieningenrechter (Rechtbank Amsterdam 9 april 2010, LJN: BM0564) zou De Vries toch de opnames met de verborgen camera uitzenden. Dat wekt nieuwsgierigheid. Volgens De Vries moest het recht op privacy van`een veroordeelde pedoseksuele moordenaar wijken voor het publieke belang dat misstanden publiekelijk aan de kaak worden gesteld.
Lees meer op zijn weblog.

Update 12 april 2010: Tim de Bont, één van de raadsmannen van Koos Hertogs, kondigde vandaag aan dat zij gaan proberen de derde uitzending die voor volgende zondag staat gepland, alsnog te stoppen.

Op Radio 1 zei John van den Heuvel dat de undercoveractie van Peter de Vries is mislukt en dat daarom de beelden niet uitgezonden hadden mogen worden. "Dat Koos Hertogs bekentenissen had afgelegd was allang bekend en er was ook geen nieuws over de betrokkenheid van Hertogs bij andere moorden."

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook