vrijdag 21 mei 2010

Cees van H. mag op verlof, oops nee toch niet

rob-oostrom Politieman Rob Oostrom probeerde op 25 januari 2009 Cees van H. tegen te houden toen die voor een trein wilde springen. Zonder iets te zeggen trok Van H. een groot mes en stak Oostrom in zijn borst en nek.
De messtreken hadden een hoge dwarslaesie tot gevolg, waardoor Oostrom de rest van zijn leven vrijwel volledig verlamd is.
In scherp contrast met het verlof van Cees H. is Oostrom nog in conflict met de belastingdienst over de aan hem door het waarborgfonds uitgekeerde vergoeding
Cees van H. (28) de man die vorig jaar politieman Rob Oostrom met een mes stak en daarvoor 15 jaar kreeg, dacht tot vanmorgen dat hij het pinksterweekeinde thuis zou doorbrengen.

Weliswaar zat hij nog maar net 15 maanden van zijn 15 jaar uit, maar de gevangenisdirecteur had hem gisteren toestemming voor het verlof gegeven. Toen de als gevolg van het steken totaal verlamde politieman Oosterom er echter van hoorde en de Telegraaf inlichtte, brak er een storm van protest los.

Als gevolg van dit protest was er gisteravond nog het bekende ‘koortsachtig overleg’ bij de top van het ministerie van justitie en vanmorgen hield topman Harm Brouwer het verlof tegen. Het zou een ‘misverstand’ zijn geweest die ‘mogelijk verband houdt met een naamsverwisseling van de verdachte’.

Dat is toch wel verbazingwekkend dat door een misverstand over de naam iemand die tot 15 jaar is veroordeeld en dus pas voor het eerst na mogelijk 7 jaar in aanmerking kan komen voor verlof, verwisseld kan worden met iemand die nu al voor verlof in aanmerking komt. Hoe je het ook went of keert, het is een grove fout, geen ‘misverstand’.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook