vrijdag 21 mei 2010

Sander Vreeswijk toch aangeklaagd voor moord op Milly Boele

Politieagent Sander Vreeswijk (26) uit Dordrecht wordt uiteindelijk toch aangeklaagd voor moord en seksueel misbruik in de zaak Milly Boele (12). De aanklacht luidde eerst doodslag.

Uit de tenleastelegging:
Sander heeft Milly naar zijn woning gelokt.
Vervolgens haar mobieltje afgepakt en onklaar gemaakt.
Haar polsen vastgebonden met tie-rips en haar gedwongen om stil te zijn, op haar knieën te zitten en hem niet aan te kijken.
Volgens het OM heeft de huidige stand van het onderzoek echter tot de verdenking van moord geleid. Ook is nu duidelijk geworden dat Milly vóór haar dood seksueel is misbruikt en dat wurging met een riem de doodsoorzaak is.

De aanklacht is vanmorgen door de aanklager in een persoonlijk gesprek met de directe familie van Milly en hun advocaat Frank van Ardenne toegelicht. In een eerste reactie zegt Van Ardenne namens de familie dat de ontmoeting met de officier van justitie “constructief” was. “De ongerustheid over de verdenking doodslag en dat Vreeswijk niet voor de zwaarste verdenking zou worden aangepakt, is weggenomen nu de verdachte toch gaat worden vervolgd voor moord.”

Er was aanvankelijk flinke verwarring ontstaan over de aanklacht tegen Sander Vreeswijk. De familie had begrepen dat de aanklacht wordt verzwaard tot moord, maar volgens justitie is alleen gezegd dat het Openbaar Ministerie voor “het zwaarst mogelijke delict” zal gaan.

Vreeswijk moet op 4 juni voorkomen voor de meervoudige strafkamer in Dordrecht voor de verlenging van het voorarrest. Naar verwachting zal dat een hamerstuk worden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook