zondag 11 maart 2012

Belg doodgeschoten in Cadier en Keer

Bij een schietpartij in Cadier en Keer (Lb) is Christian Wilken (40) uit Luik om het leven gekomen. De aanleiding was waarschijnlijk een mislukte drugsdeal.

Update 28 maart 2012: Twee verdachten van een dodelijke schietpartij hebben zich afgelopen nacht gemeld bij de politie. Het gaat om een vrouw (20) uit Hoensbroek en een man (24) uit Maastricht. Ze zijn opgepakt en opgesloten.

Update 22 november 2013:  Berry K. (26) uit Maastricht wordt veroordeeld tot 14 jaar. Wilken had drugs van K. gestolen, waarna het tot een handgemeen kwam. Volgens de rechtbank in Maastricht schoot laatstgenoemde de Belg daarna doelbewust met meerdere kogels neer, waarna het slachtoffer even later overleed.
“Het slachtoffer was ongewapend en had een paar bolletjes coke gestolen van verdachte. Het staat echter niet in verhouding wat er daarna met meneer Wilken is gebeurd. De schietpartij heeft op een zondagmiddag, op klaarlichte dag en middenin een rustige woonwijk plaatsgevonden. Dit heeft de rechtsorde ernstig geschokt”, vond de rechtbank.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook