donderdag 22 april 2010

Uitspraak: 18 jaar voor moord Naarden-Bussum

Ali D.(46) is door de rechtbank in Amsterdam vandaag veroordeeld tot achttien jaar celstraf wegens een dodelijke steekpartij bij treinstation Naarden-Bussum op 16 augustus waarbij Ali D. zijn ex-vrouw en haar nieuwe partner neerstak. De vrouw raakte zwaargewond, de man overleed. De straf is conform de eis van justitie.

D. en zijn ex, beiden van Turkse afkomst, hadden de bewuste dag bij het station afgesproken. Hun dochtertje was bij haar vader geweest en zou weer worden opgehaald door haar moeder. De nieuwe vriend was voor het eerst meegekomen bij het ophalen van het kind. De dader ging door het lint, trok een mes en begon op hen in te steken. Dat gebeurde waar het meisje bij was.

Volgens de rechtbank is D. schuldig aan moord en poging tot moord. Zij acht bewezen dat hij het besluit om de twee slachtoffers neer te steken al enige tijd eerder had genomen. De rechter noemde de steekpartij “buitengewoon ernstig en schokkend”.

De dader vertelde eerder tijdens de rechtszaak dat hij niet meer precies weet wat er is gebeurd op de noodlottige dag. Het zou zwart voor zijn ogen zijn geworden. De verdediging stelde dat D. handelde uit noodweer, maar de rechtbank oordeelde dat er geen sprake is van zelfverdediging.

De neergestoken vrouw was op het moment van de steekpartij hoogzwanger van haar nieuwe man. Het kindje, een jongen, kwam een week na de dood van zijn vader ter wereld. De rechter constateerde donderdag het wrange feit dat de dochter van de moordenaar en het zoontje van de vermoorde man zullen opgroeien in hetzelfde gezin.

Volgens de rechtbank was D. tijdens de steekpartij enigszins verminderd toerekeningsvatbaar. Tijdens de rechtszaak beweerde de dader dat de overheid geheime dossiers over zijn stukgelopen huwelijk heeft en dat hij al een tijdje werd achtervolgd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook