donderdag 22 april 2010

Waar is het bewijs tegen de moeder van baby Lani?

In Netwerk vanavond het verhaal van Brenda (33) die ervan wordt verdacht haar dochtertje opzettelijk ziek te maken. Volgens het Openbaar Ministerie heeft Brenda gerommeld met de sondevoeding van haar baby tijdens ziekenhuisopnames. Maar is er wel voldoende bewijs om de moeder te veroordelen?

Dochtertje Lani wordt vrij snel na de geboorte ziek en verblijft meerdere malen in het academisch ziekenhuis UMCG in Groningen. Daar krijgt het verplegend personeel argwaan. Het ziekenhuis meent dat de moeder lijdt aan het syndroom van Münchhausen by Proxy.

Door de mishandeling van haar eigen kind zou de vrouw aandacht willen krijgen van medici. Maar rechtspsycholoog Van Koppen en kinderrechter Van der Reijt menen dat er nauwelijks bewijsmateriaal is in deze zaak. Het ligt extra gevoelig omdat beide ouders als gevangenismedewerkers in dienst zijn van Justitie.

De inmiddels twee-jarige Lani is uit huis geplaatst en woont op een geheime plek. Haar ouders mogen hun kind slechts één keer in de twee weken een uurtje zien onder toeziend oog van een gezinsvoogd.

In Netwerk vertelt Brenda over de verdachtmakingen en de ingrijpende gevolgen daarvan voor haar gezin. Van Koppen en Van der Reijt uiten kritiek op de bevindingen van het ziekenhuis.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook