zaterdag 2 oktober 2010

Dode vrouw gevonden in woning in Haren

In een woning aan de Weg voor de Jagerskampen in Haren in Groningen is zaterdagochtend het stoffelijk overschot van Simone Stäbler (49) aangetroffen. Simone Stäbler is door geweld om het leven gekomen. Derck (17) (foto), de zoon van het slachtoffer is aangehouden als verdachte.

De zoon zou zijn vader Johan - die in Californië, Amerika mede zijn daar studerende dochter Rosa (19) had bezocht - bij het station in Haren ophalen. Daar vertelde hij zijn vader “dat er iets ergs was gebeurd”. De politie wilde gisteren niet bekendmaken hoe lang Simone Stäbler al dood in de woning moet hebben gelegen.

Simone Stäbler  is doodgeslagen met een hockeystick.

Update 13 jan 2011
Op 13 jan 2011 wordt een jaar jeugddetentie geëist, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Na de behandeling van de zaak kwam het OM met een korte verklaring. Daarin staat te lezen dat de jongen zijn moeder in een opwelling met de hockeystick heeft geslagen en dat er sprake was van hoogopgelopen spanningen in het ouderlijk huis. De jongen is volgens deskundigen sterk verminderd toerekeningsvatbaar, maar hoeft geen behandeling omdat justitie geen gevaar ziet voor herhaling.

Simone - die wordt beschreven als een perfectioniste- schijnt enorme druk uitgeoefend te hebben op haar kinderen en met name op Derck, nadat zijn zus - om redenen waar we niet lang stil bij hoeven te staan- naar Amerika was vertrokken.

Op 2 oktober was het weer raak: Simone was ontevreden over de prestaties van haar zoon en gaf hem een klap. Dat was teveel voor de jongen en hij haalde uit met een hockystick.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook