maandag 14 juni 2010

Ginger T. vrijgesproken in Tano Jansen zaak

Ginger T. (16) is vandaag door de rechtbank in Zutphen vrijgesproken van dood door schuld en het verlaten van een hulpbehoevende. T. werd verdacht van betrokkenheid bij de dood van de Tano Janssen (16). De dove en claustrofobische jongen werd door vier jongeren opgesloten in een container op een verlaten terrein in Apeldoorn op 21 juni vorig jaar. Tano stikte toen hij zelf brand stichtte.

Hoewel het meisje niet bij de opsluiting was, was ze wel aanwezig toen de groep uren later de deuren van de container openden. De vijf dachten dat Tano toen was overleden. Er werd afgesproken dat niemand iets zou vertellen. T. vertelde het echter wel aan haar vader die meteen naar de politie stapte.

De rechtbank vindt dat niet bewezen kan worden dat Ginger T. betrokken is geweest bij het maken van plannen en het opsluiten van Tano. Bovendien is het niet aannemelijk dat de jongen nog leefde toen zij uren later bij de container kwam. Twee weken geleden vroeg het Openbaar Ministerie nog om zes maanden jeugddetentie voor het meisje uit Hoenderloo. De vier anderen zijn al eerder veroordeeld tot gevangenisstraffen tussen de zeven maanden en één jaar. Ze gingen allemaal in hoger beroep. (De straffen bleven daar echter hetzelfde)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook